Recept Rychlí utopenci

(Hodnoceno 1x) Miretti Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rychlí  utopenci

Postup

uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic, asi do půlky a zalijeme lákem, pak znovu dáme vrstvu cibule a uzeniny. Zavřeme, dáme vychladit. Konzumujeme vychladlé. Nemusí se nechat uležet.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 02.10.04 vloženo
  • 51706x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg točeného salámu či špekáčků
  • 4 cibule
  • lák: 4 lžíce octa
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce worčestru
  • 4 lžíce kečupu
  • 8 lžic vody
  • 1/2 lžičky chilli
  • sůl, pepř, špetka sladké papriky- vše se povaří až vznikne hladká hmota

Doporučená příloha

  • chleba a pivečko:-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 4.4.15 10:47

  1. Je to nenáročná rychlovka. Potřebujeme-li připravit studené pikantní pohoštění pro návštěvu, stačí pořídit uzeninu. Ostatní ingredience máme většinou doma.
  1. Je to dobré :potlesk: .
  1. Pod názvem „utopenci“ si představím špekáčky proložené cibulí a zalité octem s vodou. Tuto dobrotu bych raději nazvala „Kabanos (špekáčky, vuřty, atd.) v pikantní marinádě“ :nevim: .
  1. Použila jsem kabanos. Nakládala jsem večer a brzičko ráno ochutnala. Kolečka salámu byla již dokonale marinádou prostoupena. A chutná to dobře :palec: - (vím, opakuji se).
  1. Kabanosu jsem měla přibližně ¾ kg, marinády jsem připravila úměrně více. Při ochutnání byla až příliš kyselá. Přidala jsem ještě vodu (celkem tedy o trochu víc, než dvojnásobné množství). Nyní byla marináda kyselá tak akorát :čert: . Naplnila jsem 3 sklenice (o obsahu 720 ml), nálev vyšel přesně (nastaven vodou navíc :think: ).
  1. Cibuli je třeba krájet na velmi tenké plátky; nestačí za tak krátkou dobu zkřehnout. Nebo ji prolít vroucí vodou a tu pak použít k přípravě marinády :oops: ? A cibule může jí být o polovinu víc :idea: .
  1. Pochutnali jsme si – díky tomu, že jsem přidala vodu, byl salám vč. nálevu příjemně kyselý. Možná má být v receptu použit ocet 4%-ní, koncentrace uvedena není. Možná to někomu hodně kyselé chutná :nevim: .
  1. Určitě jsem nedělala naposledy, v létě se bude hodit nějaká ta sklenice v pohotovosti v lednici. Je to prostě vynikající!!! . Kdyby to šlo, dala bych ***** víc! Dík za tip :mavam: :kytka: .
Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Rychlí utopenci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychlí utopenci

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rychlí utopenci

Recept mám ve svých vyzkoušených a moc dobrých receptech. Autorem je člen opery městského divadla v Ústí nad Labem p. František Sysel a ten ho určitě zase má od někoho. Hlavně že chutná …

Ela
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlí utopenci

Ahoj, Miretti. Tvoj recept som vyskúšala a je výborný. Dnes ho robím zase, len s malou úpravou, špekačky som nakrájala ešte na polovicu a dala viac cibule.
Srdečný pozdrav Ti posiela hlavne môj drahý, lebo pri prvej dávke sa na mňa veľa neušlo.
Takže ešte raz díky za delikatesu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Cuketové placky Cuketové placky
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz