Recept Rychlé žemlové knedlíčky

Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tvrdší pečivo (nejlépe den staré) nakrájíme na kostičky. V mléce rozmícháme vejce, špetku soli a rozehřátý tuk. Nakrájené žemle vložíme do mísy a přelijeme mlékem s vejci a tukem, promísíme a necháme 5 minut stát, až se tekutina vsákne do pečiva. Nakonec doplníme hrubou moukou a znovu vše promícháme. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíčky o průměru asi 50 - 60 mm. Zavaříme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut. Knedlíčky vyjmeme z vody a hned rozkrojíme, aby z nich vyšla pára. Můžeme je i zamrazit.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 11.04.02 vloženo
  • 5951x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g žemlí nebo rohlíků
  • 400 ml mléka
  • 30 g másla nebo rostlinného tuku
  • 2 vejce
  • 80 g hrubé mouky
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlé žemlové knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Hruškový koláč Hruškový koláč
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz