Recept Rychlé žemlové knedlíčky

Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tvrdší pečivo (nejlépe den staré) nakrájíme na kostičky. V mléce rozmícháme vejce, špetku soli a rozehřátý tuk. Nakrájené žemle vložíme do mísy a přelijeme mlékem s vejci a tukem, promísíme a necháme 5 minut stát, až se tekutina vsákne do pečiva. Nakonec doplníme hrubou moukou a znovu vše promícháme. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíčky o průměru asi 50 - 60 mm. Zavaříme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut. Knedlíčky vyjmeme z vody a hned rozkrojíme, aby z nich vyšla pára. Můžeme je i zamrazit.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 11.04.02 vloženo
  • 6016x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g žemlí nebo rohlíků
  • 400 ml mléka
  • 30 g másla nebo rostlinného tuku
  • 2 vejce
  • 80 g hrubé mouky
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlé žemlové knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz