Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozkrájíme na čtvrtky. V misce je promícháme s cukrem a necháme nejméně půl hodiny odpočinout. Krém: hrnek mléka vlijeme do kastrůlku spolu s cukrem a trochu si ho necháme na rozmíchání pudinkového práčku, pak tradičně uvaříme pudink, necháme ho vychladnout, ale občas s ním zamícháme, aby se netvořil škraloup. Těsto: listové těsto vyválíme na pomoučněném vále na placku asi 4 mm silnou a rozkrájíme jí na čtverce tak 10x 10 cm. Na každý čtverec dáme 1 PL švestek a 1 PL pudinku. Přeložíme jako šáteček a okraje dobře přitiskneme. Hotové šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 15- 20 minut na 190°C. Je to fofrovka, když přijede návštěva třeba neohlášená. Můžeme použít libovolné ovoce, na jaké je zrovna chuť a co dovoluje sezonní sběr! Dobrou chuť! Zdroj: časopis Gurmán
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
dobrá kávička
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rychlé švestkové šátečky s pudinkem