Recept Rychlé špagety pomodoro Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept na rychlé a jednoduché těstoviny. Výborné jídlo, které se dá uvařit v nouzi, když je lednice téměř prázdná. Suroviny použité v receptu mám téměř za jakýchkoliv okolností doma. Recept je na zhruba dvě porce.

Postup

Těstoviny vaříme v osolené vodě. Mezitím nakrájíme česnek na plátky a rajčátka rozpůlíme. Na olivovém oleji osmahneme česnek a asi 2/3 rajčátek tak, aby česnek změkl (musíme dát pozor, aby se nespálil a nebyl křupavý) a rajčátka trochu pustila šťávu, potom lehce podlijeme pár lžícemi vody a vaříme.

Pokud máme málo rajčátek, můžeme přidat lžičku rajského protlaku. Vaříme, tak dlouho, aby rajčátka změkla, ale zcela se nerozvařila. Osolíme a opepříme podle chuti a na závěr přidáme zbylá rajčata, bazalku a podlejeme jednou lžící vody z těstovin, která omáčku lehce zahustí.

Uvařené těstoviny přidáme na pánev, promícháme s omáčkou a na kostičky nakrájenou mozzarelou a můžeme podávat.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.10.11 vloženo
  • 15812x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • špagety (v nouzi i jiné těstoviny)
  • 10 ks cherry rajčátek
  • 1 lžička rajského protlaku (jen když máme málo rajčat)
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • mozzarela
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlé špagety pomodoro

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Drobek  14.04.12 17:55
Já musím souhlasit s Dr. Zelenkou,

je mi celkem jedno jak to vaří Pohlreich, ale je prostě dobrý zvyk rajčata oloupat aby v omáčce neplavaly slupky. :roll:
Krom léta kdy je dost čerstvých a hlavně zralých rajčat, je stejně lepší použít rajčata z plechovky. Dělá se to tak i ve špičkových restauracích, když už nepoužívají omáčku v továrně uvařenou a z plechovky. No ale to je spíš smutné. :cert:
V plechovce jsou oloupaná, dají se koupit i nakrájená na kostičky. Krom toho jsou to pak ještě rychlejší spaghetti pomodoro :lol:.
Na kostičky mozarella? - to je ne ne. Parmazán a trochu té mozarelly, aby bylo sýra víc ale nastrouhané.

 
tibby
15 příspěvků 14.04.12 16:50
pro DrZelenka

No, mozna proto se ten recept jmenuje „rychle spagety pomodoro“, protoze je to tim jenom inspirovany…A je to vyborny! To ze to nekdo nedela podle Pohlreicha neznamena, ze to nemuze byt dobry.

 
DrZelenka
1 příspěvek 14.01.12 20:16
lol

nerad to rikam, ale jestli tohle prodavate jako spagety pomodoro, tak to je dost tristni. zaprve tam nepatri mozarella ale parmazan a hlavne - nikdy rajcatovy protlak, cesnek se napriklad vyndava, ne voda ale vyvar, rajcata je lepe oloupat(ve spickovych restauracich se to tak dela,at je cista prace)atd. naprikald se kouknete na dil ano sefe,tam je pohlreich varil a spravne. brou chut

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz