Recept Rychlé pikantní králičí ragú

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlé pikantní králičí ragú

Postup

Králičí hřbet nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, pokapeme olejem, citronovou šťávou, přidáme hořčici a pepř, zamícháme a dáme přes noc do lednice.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme maso, orestujeme, přidáme kari, osolíme, zamícháme, podlejeme horkou vodou a podusíme doměkka.
( pokud máme štěstí na králíka, tak je měkký za chvilku, pokud máme smůlu jako já včera, obsah pánve přesuneme na Papinova hrnce)
Pokud máme šťávu málo hustou, můžeme zahustit solamylem, ale cibule a hořčice většinou zahustí dostatečně.

Příloha ( habana promine, že jsem mu vykradla část receptu):
Brambory nakrájíme na kousky, vložíme nejlépe do remosky nebo do pekáčku do trouby, osolíme, opepříme, vložíme několik oloupaných stroužků česneku vcelku, pokapeme olejem, zalejeme pivem, aby byly zpoloviny potopené, pečeme doměkka a dozlatova. ( Nikdy bych nevěřila, co to pivo s bramborami udělá). Zvrhlíci si po večeři měkkoučké stroužky česneku rozetřou na kousek chleba, estéti česnek vyhodí do koše.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 29.04.04 vloženo
  • 22687x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • králičí hřbet
  • 1 malá cibule
  • lžíce dijonské hořčice
  • sůl, pepřové koření / směs hrubě mletých pepřů/, kari
  • olej
  • lžíce citronové šťávy
  • ev. lžička solamylu

Doporučená příloha

  • nebo cokoli jiného

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.02.18 14:49

Mně vyšlo něco úplně jiného. Rozhodně to nevypadalo takhle. Ale to bude tím, že jsem vypustil tu dusivou fázi. Králičí hřbety přes noc naložené a na kousky o velikosti sousta nakrájené, pokud se dají restovat na pánev, jsou do dvou minut měkké a šťavnaté. Nechápu, proč bych je měl ještě dusit, natož trápit v papiňáku. Leda by to někdo dělal ze zadních stehen, ale to mi nepřijde jako vhodná surovina.

Odkaz na uvaření

Jari 29.09.12 15:41

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Rychlé pikantní králičí ragú

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Eja
3831 příspěvků 04.02.18 15:27
van.Thomas

Fotka není moje - takhle to opravdu nemá vypadat.

Komentář Chatulky je taky úplně mimo…

Ale i po těch letech ( rcp z 2004 :roll: )králík + dijonská hořčice + citron…jo…ještě trocha čerstvého tymiánu či rozmarýnu…

 
chatulka
52 příspěvků 25.01.09 03:43
Koření Paella

Ahoj Ejo,
koření Paella je od Vitany, já jsem ho koupila tuším, že v Intersparu, Tescu a nejen tam. Chce se to rozhlédnout Jeden čas jsem ho nikde nemohla sehnat, ale teď už jsem ho viděla na dosti místech…tak hodně štěstí a jsem ráda, že ti kuře chutnalo a povedlo se! Paa Chatulka

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz