Recept Rychle marinované houby

(Hodnoceno 1x) babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rychle marinované houby

Postup

Rozehřát olej na pánvi a osmažit na něm cibuli a česnek do měkka. Zamíchat dovnitř rajčatovou pastu, víno, 4 lžíce vody, hřebíček, sůl a pepř. Přivéct do varu, snížit teplotu a přikryté pomalu vařit po 45min. Přidat trochu vody, je-li zapotřeby. Vložit dovnitř houby a přikryté dusit dalších 5 min. Sejmout s ohně a přikryté nechat vychladnout. Vložit do chladničky do druhého dne. Podávat posypané petrželkou (ve Španělsku se pokrm podává jako část ¨Tapas¨).

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 24.07.03 vloženo
  • 8018x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, na velice jemno posekaná
  • 1 stroužek česneku rozdrcený
  • 1 lžíce rajčatového pyré, nebo pasty
  • 2 hřebíčky
  • 4 lžíce suchého, bílého vína
  • 4 lžíce vody
  • špetka šafránu
  • 230g žampionů
  • sůl a pepř
  • posekaná čerstvá petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 21.10.11 11:41

Výborné z mlženky i z jiných, tvrdých hub.
Babi díky za vynikající recept.

Diskuse k receptu Rychle marinované houby

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychle marinované houby

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.10.11 13:51

…tedy pro méně chápavé, mlženka = strmělka mlženka

:mrgreen:
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.10.11 13:31

Wydro, mlžíš se strmělkama :-) a já marně přemýšlím co to je za houbu, mlženka :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.10.11 11:41

Výborné z mlženky i z jiných, tvrdých hub.
Přidala jsem pouze česnekovou trávu a zkrátila dobu vaření „majdy“.
Babi díky za vynikající recept :potlesk:

Příspěvek upraven 21.10.11 v 11:55

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychle marinované houby.

Milý cuso, Španělé jsou mezi těmi národy co to v kuchyni¨umí¨. Mám dost velkou sbírku Tapas receptů, ale i jiných, které jsem během let sehnala ve Španělsku. Jsem ráda, žes recept vyzkoušel a že Ti chutnal.

Přeji Ti pěkné prožití zbytku víkendu :o)

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychle marinované houby.

Babi , neskutočne dobrý recept. Prekvapila ma tá osviežujúca chuť. Jediné čo som nedodržal bol čas varenia marinády, varil som to len takých 7 minút.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kuře na medu Kuře na medu
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz