Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Dana Scully Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Syrové krevety omyjeme ve vodě. Smícháme v misce olivový olej, oregano a prolisovaný česnek. Řídíme množstvím jídla a vlastní chutí - kdo má rád výraznější, přidá česneku víc. Marinádu dochutíme trochou hnědého cukru a octa tak, aby výsledek nebyl ani příliš kyselý, ani vyloženě sladký. Cukr má za úkol vytvořit na povrchu krevet hezkou lesklou kůrku. Osolíme, opepříme. Krevety obalíme v marinádě (je dobré, když na každé zůstane alespoň kousek česneku) a poklademe do předem vyhřáté trouby na plech, vyložený pečícím papírem či alobalem. Pokud máme horkovzdušnou troubu, plech alobalem přikryjeme, aby se krevety nevysušily. Pečeme na 200 - 220 stupňů 10 - 15 minut (podle velikosti krevet), pak všechny krevety jednou otočíme a vrátíme do trouby na dalších 5 - 10 minut. Na talíři pokapeme citronovou šťávou a můžeme podávat. (poznámka: Recept lze připravit i z neloupaných předvařených krevet, ty ovšem nepečeme v troubě tak dlouho, vlastně je pouze pořádně prohřejeme)
bílý chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rychlé krevety s oreganem
Dano fotka se mi líbí, tak velké krevety jsem jednou zahlédla v hotelu, i s „fousama“.
Né že by se mi zbíhaly sliny, spíš fascinuje ta jednoduchost a zajímavé suroviny:palec:
Dekuji za komentar, vsimla jsem si, ze vy jste taktez milovnice morskych plodu a ryb, mate jich zverejnen uctyhodny pocet (V nejblizsi dobe se chystam na vasi bouilabaisse
). Ja si recepty s vuni Stredomori oblibila pro
morske pochoutky asi nejvic, jsou celkem snadne, jen z nekolika malo
ingredienci, takze vynikne chut masa, a vetsina krasne voni korenim…
Dano, jeden z mnoha receptu provonenych cesnekem. Libi se mi marinada, coz zajiste co nevidet vyzkousim…