Recept Rychlé krevety s oreganem

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlé krevety s oreganem

Postup

Syrové krevety omyjeme ve vodě. Smícháme v misce olivový olej, oregano a prolisovaný česnek. Řídíme množstvím jídla a vlastní chutí - kdo má rád výraznější, přidá česneku víc. Marinádu dochutíme trochou hnědého cukru a octa tak, aby výsledek nebyl ani příliš kyselý, ani vyloženě sladký. Cukr má za úkol vytvořit na povrchu krevet hezkou lesklou kůrku. Osolíme, opepříme.

Krevety obalíme v marinádě (je dobré, když na každé zůstane alespoň kousek česneku) a poklademe do předem vyhřáté trouby na plech, vyložený pečícím papírem či alobalem. Pokud máme horkovzdušnou troubu, plech alobalem přikryjeme, aby se krevety nevysušily. Pečeme na 200 - 220 stupňů 10 - 15 minut (podle velikosti krevet), pak všechny krevety jednou otočíme a vrátíme do trouby na dalších 5 - 10 minut. Na talíři pokapeme citronovou šťávou a můžeme podávat.

(poznámka: Recept lze připravit i z neloupaných předvařených krevet, ty ovšem nepečeme v troubě tak dlouho, vlastně je pouze pořádně prohřejeme)


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.12.10 vloženo
  • 4261x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 - 45 minut

Ingredience

  • Velké syrové krevety (množství podle chuti a počtu hostů)
  • Olivový olej
  • Sušené oregano
  • Utřený česnek
  • Hnědý cukr
  • Ocet
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron

Doporučená příloha

  • bílý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlé krevety s oreganem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 16.12.10 03:14

Dano fotka se mi líbí, tak velké krevety jsem jednou zahlédla v hotelu, i s „fousama“.
Né že by se mi zbíhaly sliny, spíš fascinuje ta jednoduchost a zajímavé suroviny:palec:

 
Dana Scully
32 příspěvků 15.12.10 13:54

Dekuji za komentar, vsimla jsem si, ze vy jste taktez milovnice morskych plodu a ryb, mate jich zverejnen uctyhodny pocet (V nejblizsi dobe se chystam na vasi bouilabaisse 8-) ). Ja si recepty s vuni Stredomori oblibila pro morske pochoutky asi nejvic, jsou celkem snadne, jen z nekolika malo ingredienci, takze vynikne chut masa, a vetsina krasne voni korenim…

 
babi
6360 příspěvků 14.12.10 23:58

Dano, jeden z mnoha receptu provonenych cesnekem. Libi se mi marinada, coz zajiste co nevidet vyzkousim…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Karbanátky Karbanátky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz