Recept Rychlé hrníčkové perníkové řezy

(Hodnoceno 3x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlé hrníčkové perníkové řezy

Postup

Troubu předehřejeme na 200°C.
V míse smícháme cukr, mouku, sodu a skořici. Přilijeme mléko, promícháme a přidáme asi 3 pl povidel nebo marmelády. Dobře promícháme.
Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený vyšší plech (asi 25cmx33cm) a pečeme asi 30 minut. Zkoušíme špejlí. Povidla nebo marmeládu zředíme trochou vody. Ještě horký perník potřeme asi 5 pl povidel nebo marmeládou. Polijele polevou. Poleva může bý jakákoliv, čokoládová, punčová , cukrová nebo citronová. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Můžeme podávat se šlehačkou.

Řezy neobsahují ani máslo ani vejce. Jsou velmi rychle připravené, vláčné zůstanou několik dnů - jestli tak dlouho vydrží.

Tím, že se do těsta a na těsto natřou povidla, nebo marmeláda - já jsem dala višňovou marmeládu - můžete přidat i více, chutnají řezy jako perník. Polevu jsem udělala klasickou, čokoládovou.

Ať vám chutná.

Recept je z kategorií: Perníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.12.08 vloženo
  • 25779x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hrníček cukru (může být hnědý)
  • 2 hrníčky polohrubé mouky
  • 1,5 hrníčku mléka
  • 1 pl jedlé sody
  • 1-2 pl skořice
  • povidla nebo marmeláda
  • poleva
  • hrníček = 200 ml

Doporučená příloha

  • káva, čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.03.18 16:32

Opět super - tentokrát z hladké celozrnné mouky a v kulaté koláčové formě.
Peču vždy s předstihem, neboť rozleželý je opravdu výborný a má vždy úspěch i u návštěv.
Foto v komentáři.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 03.02.17 13:09

Tak u nás byla spokojenost - chutnalo i návštěvě…
Ano, kraje lehounce „zgumovatěly“, jak tu už asi dvakrát padlo, ale to jsem tak nějak čekala, je to logické, když moučník neobsahuje tuk a vejce, ale nemělo to vliv na chuť, a ta je opravdu výborná! Navíc to „zgumovatění“ se týká opravdu jen krajů, což nebyl problém oříznout a snědl je muž jen tak - prý v pohodě ;) Uvnitř je moučník vláčný a chuťově velmi dobrý!
Pro nás, co omezují tuk všude, kde se dá, je to ideální recept, prořízla jsem jej a pomázla švestkovými povidly trochu naředěnými rumem, tedy tuzemákem (abych dodržela nový název daný směrnicí EU ) ;)
Bez polevy, jen lehce poprášen hroznovým cukrem).
Pekla jsem ve formě na chlebíček.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

bajoo 25.01.17 15:02

Musím dát za pravdu Sylvii, mě taky řezy trochu zgumovatěly, hlavně u okraje. Ale nijak to nevadí, jsou vynikající.

Odkaz na uvaření

Midnight12 10.04.13 13:37

Vynikající, všem strašně moc chutná!!! Pekla jsem s rybízovou marmeládou, podruhé s marmeládou z rynglí. Marmeládou jsem nešetřila, do těsta i na potírání. Placku jsem rozřízla a plnila dovnitř marmeládou a náplní z jedné vaničky tvarohu s přidáním jogurtu, podruhé jsem tvaroh ochutila sirupem. Poleva z čokolády na vaření říznuté máslem. Zkusím ještě povidla a krém ze salka.

Odkaz na uvaření

lesni_bytost 07.03.12 20:03

Upekla se mi lehoučká a nadýchaná buchta, nepotírala jsem po upečení marmeládou, ale namazala jsem klasicky dovnitř a navrch polila citronovou polevou - výborné.
Jen cukr jsem ubrala, ale přesto na můj vkus je pořád výsledek jak cumel ;)

Diskuse k receptu Rychlé hrníčkové perníkové řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 13.05.18 17:50

Večer jsem pekla - opět přesně dle receptu, ale zkusila jsem posypat rebarborou a drobenkou - dnes zakrojeno a super :kytka:
Tohle těsto jsem si moc oblíbila, je rychlé, hlavně skvělé pro nás s sebou na cesty.
Nejlepší je z hladké mouky (používám hladkou celozrnnou) a nejlépe upéct den předem - po rozležení je nejlepší :)

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 13.03.18 16:34

Opět super - tentokrát z hladké celozrnné mouky a v kulaté koláčové formě.
Peču vždy s předstihem, neboť rozleželý je opravdu výborný a má vždy úspěch i u návštěv.
Pro návštěvy jej vždy trochu nazdobím, pro nás jen tak - „naholo“, je výborný i bez zbytečných kalorií navíc v podobě zdobení.

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 05.05.17 15:27

Tak tyhle řezy u nás hodně bodují: minulý víkend s námi byly na závodech v Hořovicích, z dvojité dávky - a zmizelo vše :kytka:
Akorát jsou v troubě zas - tentokrát s námi pojedou na Podbrdskou rally…

Díky moc za tento recept, úplně nejlepší je upéct den předem, nechat pod pod utěrkou ve formě a načít druhý den :palec: :palec: :kytka:

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 04.02.17 09:56

Schovala jsem si kousek i s okrajem na ráno ke kávě - první den (včera byl super), ale dnes, rozležený, byl doslova pohádkově dobrý…
Takže když je čas, vyplatí se udělat den předem.
Měla jsem přes noc jen pod utěrkou.
A přes noc změkly nádherně i ty kraje - ale jak píši v uvaření: ani ty neuberou nic na skvělé chuti.
Zkusím i ze špaldové mouky, tentokrát pečeno z bílé, ale tu už moc nemusím, zde nevadila - chuť dodala skořice, ale co jsem se naučila používat místo bílé mouky tmavou a celozrnnou, nějak mi už z bílé přijde vše bez chuti :D
Ale tady mi bílá vůbec nevadila :mavam:

edit: překlepy :oops:

Příspěvek upraven 04.02.17 v 09:57

 
lydia
1226 příspěvků 18.07.11 14:46

Ivano, ty musely opravdu chutnat, když je 2× chválíš :lol: Děkuji.

Sylvie, komentář od Tebe mě obzvlášť potěšil :lol: , jsem ráda, že se konečně podařily a hlavně, že chutnaly. Díky.

Lydia

 
Sylvie
2302 příspěvků 30.06.11 18:55

Lydie, tentokrát jsem nic nezvrtala a musím Ti dát za pravdu. Těsto je opravdu vláčné a dobré. :-)

 
ivanapal
2 příspěvky 29.06.11 21:03

Dneska jsem vyzkoušela a musím písnout,jsou výborné :-) :-) :-) :-) dala jsem borůvkovou marmeládu jen do těsta a nahoru polevu a posypala kokosem,jen nevím,jak dlouho vydrží vláčné :-D :-D :-D hned se snědla :potlesk: :potlesk: :palec: moc díky za recept Ivana

 
ivanapal
2 příspěvky 29.06.11 21:03

Dneska jsem vyzkoušela a musím písnout,jsou výborné :-) :-) :-) :-) dala jsem borůvkovou marmeládu jen do těsta a nahoru polevu a posypala kokosem,jen nevím,jak dlouho vydrží vláčné :-D :-D :-D hned se snědla :potlesk: :potlesk: :palec: moc díky za recept Ivana

 
lydia
1226 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy

Sylvie, i bez mailíka nebyla Tvá kritika tvrdá. Doufám, že se Ti příště opravdu podaří, stojí za to, protože je to velmi rychlý a jednoduchý moučník. Ještě jednou, trouba musí být rozehřátá, možná musíš péct déle, možná kratší dobu. Zkoušej špejlí. A jestliže se Ti ani podruhé nepovede, klidně to sem napiš a já Ti opravdu pošlu vlastnoručně upečený, abys viděla, že to jde :-).
Pěkné vánoce.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy, Lydie

Lydie, ani nevíš, jak se mi to těžce psalo. Mohla jsem tam ještě přiřadit smajlíka, aby to nevypadalo tak tvrdě. :-)
To víš, že ještě zkusím, to by v tom byl čert…

 
lydia
1226 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy, Sylvie

to mě hrozně mrzí. Mám recept opravdu vyzkoušený a byl výborný. Přidala jsi lžíci jedlé sody? Stačí opravdu jenom všechno promíchat. Z tohoto množství se může udělat perník vysoký asi 3 cm, na menším plechu, nebo jak jsem uvedla. Kdybys dala péct na větší plech, tak těsto nebude tak vysoké, ale gumové by být nemělo. Mouku jsem dala polohrubou, u nás máme jenom hladkou, hrubou nebo universální. Universální je polohrubá a s tou peču skoro všechno, když není v receptu druh mouky uveden. Ráda bych Ti tento perník upekla a poslala, abys ochutnala, jak je dobrý :-). Opravdu mě to moc mrzí. Vzpomínám si na jeden recept na bábovku od Yvette, všem se dařila, já jsem ji pekla 3× a vždy jsem ji musela vyhodit :-(
Budeš-li mít odvahu, zkus to ještě jednou.
Pěkný večer, L.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy, Lydie

Lydie, musím bohužel říct, že mi moučník zgumovatěl. Vím, že bys na Labu neposlala „paskvil“, tož v čem je problém?
Děkuju
 Sylvie

 
lydia
1226 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy

Sylvie, tak ho upeč teď. Jde to rychle a budeš mít určitě úspěch. Nedávno se mi na poslední chvíli přihlásila návštěva, tak jsem perník upekla. Vzali si i s sebou a manžel se smutně a závistivě díval, tak jsem musela upéct ještě jednou. Bohužel jsem u nás nedostala povidla, dokonce mladík v obchodě ani nevěděl, co to je:-).
Mandlový dort zkus, budeš překvapená.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy, Lydie

Lydie, takový nějaký perník si manžel přál k narozeninám místo dortu. Já ho neposlechla…Ach, ten neúpřímně nadšený pohled na přeplácaný dort…Už příště nee :-)
Jinak ten Tvůj mandlový mi pořád leží v hlavě

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz