Recept Rychlé hrníčkové perníkové řezy

(Hodnoceno 3x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlé hrníčkové perníkové řezy

Postup

Troubu předehřejeme na 200°C.
V míse smícháme cukr, mouku, sodu a skořici. Přilijeme mléko, promícháme a přidáme asi 3 pl povidel nebo marmelády. Dobře promícháme.
Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený vyšší plech (asi 25cmx33cm) a pečeme asi 30 minut. Zkoušíme špejlí. Povidla nebo marmeládu zředíme trochou vody. Ještě horký perník potřeme asi 5 pl povidel nebo marmeládou. Polijele polevou. Poleva může bý jakákoliv, čokoládová, punčová , cukrová nebo citronová. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Můžeme podávat se šlehačkou.

Řezy neobsahují ani máslo ani vejce. Jsou velmi rychle připravené, vláčné zůstanou několik dnů - jestli tak dlouho vydrží.

Tím, že se do těsta a na těsto natřou povidla, nebo marmeláda - já jsem dala višňovou marmeládu - můžete přidat i více, chutnají řezy jako perník. Polevu jsem udělala klasickou, čokoládovou.

Ať vám chutná.

Recept je z kategorií: Perníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.12.08 vloženo
  • 26214x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hrníček cukru (může být hnědý)
  • 2 hrníčky polohrubé mouky
  • 1,5 hrníčku mléka
  • 1 pl jedlé sody
  • 1-2 pl skořice
  • povidla nebo marmeláda
  • poleva
  • hrníček = 200 ml

Doporučená příloha

  • káva, čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.03.18 16:32

Opět super - tentokrát z hladké celozrnné mouky a v kulaté koláčové formě.
Peču vždy s předstihem, neboť rozleželý je opravdu výborný a má vždy úspěch i u návštěv.
Foto v komentáři.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 03.02.17 13:09

Tak u nás byla spokojenost - chutnalo i návštěvě…
Ano, kraje lehounce „zgumovatěly“, jak tu už asi dvakrát padlo, ale to jsem tak nějak čekala, je to logické, když moučník neobsahuje tuk a vejce, ale nemělo to vliv na chuť, a ta je opravdu výborná! Navíc to „zgumovatění“ se týká opravdu jen krajů, což nebyl problém oříznout a snědl je muž jen tak - prý v pohodě ;) Uvnitř je moučník vláčný a chuťově velmi dobrý!
Pro nás, co omezují tuk všude, kde se dá, je to ideální recept, prořízla jsem jej a pomázla švestkovými povidly trochu naředěnými rumem, tedy tuzemákem (abych dodržela nový název daný směrnicí EU ) ;)
Bez polevy, jen lehce poprášen hroznovým cukrem).
Pekla jsem ve formě na chlebíček.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

bajoo 25.01.17 15:02

Musím dát za pravdu Sylvii, mě taky řezy trochu zgumovatěly, hlavně u okraje. Ale nijak to nevadí, jsou vynikající.

Odkaz na uvaření

Midnight12 10.04.13 13:37

Vynikající, všem strašně moc chutná!!! Pekla jsem s rybízovou marmeládou, podruhé s marmeládou z rynglí. Marmeládou jsem nešetřila, do těsta i na potírání. Placku jsem rozřízla a plnila dovnitř marmeládou a náplní z jedné vaničky tvarohu s přidáním jogurtu, podruhé jsem tvaroh ochutila sirupem. Poleva z čokolády na vaření říznuté máslem. Zkusím ještě povidla a krém ze salka.

Odkaz na uvaření

lesni_bytost 07.03.12 20:03

Upekla se mi lehoučká a nadýchaná buchta, nepotírala jsem po upečení marmeládou, ale namazala jsem klasicky dovnitř a navrch polila citronovou polevou - výborné.
Jen cukr jsem ubrala, ale přesto na můj vkus je pořád výsledek jak cumel ;)

Diskuse k receptu Rychlé hrníčkové perníkové řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 13.05.18 17:50

Večer jsem pekla - opět přesně dle receptu, ale zkusila jsem posypat rebarborou a drobenkou - dnes zakrojeno a super :kytka:
Tohle těsto jsem si moc oblíbila, je rychlé, hlavně skvělé pro nás s sebou na cesty.
Nejlepší je z hladké mouky (používám hladkou celozrnnou) a nejlépe upéct den předem - po rozležení je nejlepší :)

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 13.03.18 16:34

Opět super - tentokrát z hladké celozrnné mouky a v kulaté koláčové formě.
Peču vždy s předstihem, neboť rozleželý je opravdu výborný a má vždy úspěch i u návštěv.
Pro návštěvy jej vždy trochu nazdobím, pro nás jen tak - „naholo“, je výborný i bez zbytečných kalorií navíc v podobě zdobení.

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 05.05.17 15:27

Tak tyhle řezy u nás hodně bodují: minulý víkend s námi byly na závodech v Hořovicích, z dvojité dávky - a zmizelo vše :kytka:
Akorát jsou v troubě zas - tentokrát s námi pojedou na Podbrdskou rally…

Díky moc za tento recept, úplně nejlepší je upéct den předem, nechat pod pod utěrkou ve formě a načít druhý den :palec: :palec: :kytka:

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 04.02.17 09:56

Schovala jsem si kousek i s okrajem na ráno ke kávě - první den (včera byl super), ale dnes, rozležený, byl doslova pohádkově dobrý…
Takže když je čas, vyplatí se udělat den předem.
Měla jsem přes noc jen pod utěrkou.
A přes noc změkly nádherně i ty kraje - ale jak píši v uvaření: ani ty neuberou nic na skvělé chuti.
Zkusím i ze špaldové mouky, tentokrát pečeno z bílé, ale tu už moc nemusím, zde nevadila - chuť dodala skořice, ale co jsem se naučila používat místo bílé mouky tmavou a celozrnnou, nějak mi už z bílé přijde vše bez chuti :D
Ale tady mi bílá vůbec nevadila :mavam:

edit: překlepy :oops:

Příspěvek upraven 04.02.17 v 09:57

 
lydia
1227 příspěvků 18.07.11 14:46

Ivano, ty musely opravdu chutnat, když je 2× chválíš :lol: Děkuji.

Sylvie, komentář od Tebe mě obzvlášť potěšil :lol: , jsem ráda, že se konečně podařily a hlavně, že chutnaly. Díky.

Lydia

 
Sylvie
2302 příspěvků 30.06.11 18:55

Lydie, tentokrát jsem nic nezvrtala a musím Ti dát za pravdu. Těsto je opravdu vláčné a dobré. :-)

 
ivanapal
2 příspěvky 29.06.11 21:03

Dneska jsem vyzkoušela a musím písnout,jsou výborné :-) :-) :-) :-) dala jsem borůvkovou marmeládu jen do těsta a nahoru polevu a posypala kokosem,jen nevím,jak dlouho vydrží vláčné :-D :-D :-D hned se snědla :potlesk: :potlesk: :palec: moc díky za recept Ivana

 
ivanapal
2 příspěvky 29.06.11 21:03

Dneska jsem vyzkoušela a musím písnout,jsou výborné :-) :-) :-) :-) dala jsem borůvkovou marmeládu jen do těsta a nahoru polevu a posypala kokosem,jen nevím,jak dlouho vydrží vláčné :-D :-D :-D hned se snědla :potlesk: :potlesk: :palec: moc díky za recept Ivana

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy

Sylvie, i bez mailíka nebyla Tvá kritika tvrdá. Doufám, že se Ti příště opravdu podaří, stojí za to, protože je to velmi rychlý a jednoduchý moučník. Ještě jednou, trouba musí být rozehřátá, možná musíš péct déle, možná kratší dobu. Zkoušej špejlí. A jestliže se Ti ani podruhé nepovede, klidně to sem napiš a já Ti opravdu pošlu vlastnoručně upečený, abys viděla, že to jde :-).
Pěkné vánoce.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy, Lydie

Lydie, ani nevíš, jak se mi to těžce psalo. Mohla jsem tam ještě přiřadit smajlíka, aby to nevypadalo tak tvrdě. :-)
To víš, že ještě zkusím, to by v tom byl čert…

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy, Sylvie

to mě hrozně mrzí. Mám recept opravdu vyzkoušený a byl výborný. Přidala jsi lžíci jedlé sody? Stačí opravdu jenom všechno promíchat. Z tohoto množství se může udělat perník vysoký asi 3 cm, na menším plechu, nebo jak jsem uvedla. Kdybys dala péct na větší plech, tak těsto nebude tak vysoké, ale gumové by být nemělo. Mouku jsem dala polohrubou, u nás máme jenom hladkou, hrubou nebo universální. Universální je polohrubá a s tou peču skoro všechno, když není v receptu druh mouky uveden. Ráda bych Ti tento perník upekla a poslala, abys ochutnala, jak je dobrý :-). Opravdu mě to moc mrzí. Vzpomínám si na jeden recept na bábovku od Yvette, všem se dařila, já jsem ji pekla 3× a vždy jsem ji musela vyhodit :-(
Budeš-li mít odvahu, zkus to ještě jednou.
Pěkný večer, L.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy, Lydie

Lydie, musím bohužel říct, že mi moučník zgumovatěl. Vím, že bys na Labu neposlala „paskvil“, tož v čem je problém?
Děkuju
 Sylvie

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy

Sylvie, tak ho upeč teď. Jde to rychle a budeš mít určitě úspěch. Nedávno se mi na poslední chvíli přihlásila návštěva, tak jsem perník upekla. Vzali si i s sebou a manžel se smutně a závistivě díval, tak jsem musela upéct ještě jednou. Bohužel jsem u nás nedostala povidla, dokonce mladík v obchodě ani nevěděl, co to je:-).
Mandlový dort zkus, budeš překvapená.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hrníčkové perníkové řezy, Lydie

Lydie, takový nějaký perník si manžel přál k narozeninám místo dortu. Já ho neposlechla…Ach, ten neúpřímně nadšený pohled na přeplácaný dort…Už příště nee :-)
Jinak ten Tvůj mandlový mi pořád leží v hlavě

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz