Recept Rychlé hořické řezy

lvice Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Prosít mouku, nasekat do ní tuk, přidat sůl, doprostřed vlahé mléko s droždím a cukrem. Když droždí vzejde přidat 2 žloutky a zadělat těsto. Ihned rozdělit na 4 části, z každé vyválet obdélník, prostředkem navrstvit náplň, přehnout nejprve kratší strany , pak delší. Vytvořené šišky nechat asi hodinu kynout. Rozehřát troubu asi na 180°C. Před vložením do trouby potřít bílkem a upéct do zlatova. Náplně dáváme klasické - tvarohovou, jablkovou, makovou, povidlovou, ořechovou …… Kdo nemá čas, dá tam džem přímo ze skleničky. Komu rostou na zahrádce fíky jistě to také nebude špatné. Příklad klasické náplně makové. Umlít asi 15 dkg máku, nasypat do kastrůlku, zalít mlékem (nebo smetanou), přidat asi 2 vrchovaté pol. lžíce cukru včetně vanilkového, 1- 2 vrchovaté polévkové lžíce dětské krupičky, špetku skořice. Promíchat a přivést k varu. Za stálého míchání vařit asi 2 min. Nechat vychladnout.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 20.10.04 vloženo
  • 5464x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min. + 1 hod. kyn

Ingredience

  • 50 dkg hladké mouky
  • 25 dkg tuku (Hera)
  • 2 vejce ( žl.+ bil.)
  • 1/2 lžičky soli
  • 5 dkg cukru
  • 1/10 l mléka
  • 5 dkg droždí (stačí jedna kostička baleného - je ho trochu méně)
  • Tvarohová, maková, ořechová nebo jiná náplň jako do kynutých koláčů.
  • Jsou jinde na Labužníkovi všechny pěkně popsané.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlé hořické řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychlé hořické řezy

lena02
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Rychlé hořické řezy.

Musím uznat, že jsem řezy včera pekla a bylo to vynikající!!!!!!!!!!!!

kokoska
97 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlé hořické řezy.

Hmm…vypadají dobře. Já makovou náplň dělám tak: Mák uvařím do zhoustnutí v mléce, potom přidám trochu medu nebo džemu, skořici, badyán a 1 mletý hřebíček. Hotovou náplň ještě zahustím piškotovými drobečky nebo perníkem - nebo mletým mákem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jarní pochoutka - chřest

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz