Recept Rychlá thajská večeře

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlá thajská večeře

Úvod

Thajsky fast food z ulice.

Postup

1-Kuracie prsia nakrajame na sliziky, dame do plastikoveho sacku, pridame lyzicku dve kari korenia prasku podla chute plus co mame, pridame pol lyzice muky a vsetko poriadne pretrasieme -premiesame.

2-Struciky cesnaku a kusok zavoru nakrajame na drobno, hodime na trochu rozpaleneho oleja a rychlo oprazime. Pridame obalene kuracie prsia a cca 2 minuty premiesame a oprazime.

3-Na palicky si nakrajame cervenu papriku, a kdo ma rad prida aj na drobno nakrajanu chilli papricku. Jarnu cibulku aj zelenu cast nakrajame na hrubo na cca 2 cm kusky.

4-K oprazenym kuracim prsiam pridame nakrajanu papriku a podlejeme vyvarom aky mame ci drahy (alebo lacny z kocky) a ochutime lyzicou sojovej omacky a rybacej omacky a dusime pokial kurca je makka u nas bolo 5 minut. Minutu dve pred koncom pridame nakrajanu jarnu cibulku. Kdo ma rad omacku trochu hustejsiu, vmiesa trochu majzeny. Nakoniec pridame posekanu cerstvu koriandrovu vnat. Servirujeme s ryzou a tradicne sa pridava podla chute pri stole, limetka, trochu chilli a rybacia omacka namiesto soli.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso Prsa

Nahlásit recept

  • 20.01.12 vloženo
  • 7542x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 500 g kuracie prsia
  • 1 paprika kaliforska
  • 3 jarná cibuľka
  • 2 struciky cesnak
  • 1 cm zázvor
  • 1-2 lyzicky kari korenie/curry
  • 1 lyzica sojová omáčka lahka
  • 1 lyzica rybacia omáčka
  • 1/2 hrnceka vyvar na podliatie
  • 1 lyzica maizena
  • feferónka (nemusia byť)
  • 1 lyzica olej rastlinný
  • 2-3 lyzice cerstva koriandrova vnat - nasekana

Doporučená příloha

  • ryza a Singha beer

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlá thajská večeře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
svato
1417 příspěvků 29.01.12 01:34

tiež som bola zvedavá, aká je kalifornská paprika a v katalógu som našla, že je to tá klasická hrubostenná, baculatá

 
Eja
3831 příspěvků 21.01.12 12:54

Tak my už jsme s dcerou po obědě - místo kuřecích prsou kousky cuketky, příprava rychlejší, podlito minimálně, trocha nasekané pálivé papričky. S rýží, zakápnuté limetkovou šťávou. :palec:

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.01.12 10:09

tak toto se mi moc líbí :potlesk:
jen to u nás bude jako velmi rychlý oběd. :D

 
Bento
794 příspěvků 21.01.12 00:32

;) esmeralda uz si ako u nas, limetka -citron vzdy nachystany a extra chilli ,rybacia omacka podla chute. Daako sme si zvykli servirovat ako Thajci kazdy si ochuti jedlo sam pri stole. ( ale nie solou ) .Dopisem :palec:

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.01.12 00:20

Bento, opět mi děláš chutě.
Možná jsem zase něco přehlédla, ale já bych tam přidala něco kyselého. Citronovou trávu, citronovou šťávu…ti co mají rádi limetky, šťávu z nich. Čemu se podobá paprika kaliforska? Asi něco u vás v tropech? Pálivá či nepálivá? Čím jí nahradit v „ubrečené“ Sydney?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Ořechový koláč Ořechový koláč
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz