Recept Rychlá thajská večeře

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlá thajská večeře

Úvod

Thajsky fast food z ulice.

Postup

1-Kuracie prsia nakrajame na sliziky, dame do plastikoveho sacku, pridame lyzicku dve kari korenia prasku podla chute plus co mame, pridame pol lyzice muky a vsetko poriadne pretrasieme -premiesame.

2-Struciky cesnaku a kusok zavoru nakrajame na drobno, hodime na trochu rozpaleneho oleja a rychlo oprazime. Pridame obalene kuracie prsia a cca 2 minuty premiesame a oprazime.

3-Na palicky si nakrajame cervenu papriku, a kdo ma rad prida aj na drobno nakrajanu chilli papricku. Jarnu cibulku aj zelenu cast nakrajame na hrubo na cca 2 cm kusky.

4-K oprazenym kuracim prsiam pridame nakrajanu papriku a podlejeme vyvarom aky mame ci drahy (alebo lacny z kocky) a ochutime lyzicou sojovej omacky a rybacej omacky a dusime pokial kurca je makka u nas bolo 5 minut. Minutu dve pred koncom pridame nakrajanu jarnu cibulku. Kdo ma rad omacku trochu hustejsiu, vmiesa trochu majzeny. Nakoniec pridame posekanu cerstvu koriandrovu vnat. Servirujeme s ryzou a tradicne sa pridava podla chute pri stole, limetka, trochu chilli a rybacia omacka namiesto soli.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso Prsa


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.01.12 vloženo
  • 7438x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 500 g kuracie prsia
  • 1 paprika kaliforska
  • 3 jarná cibuľka
  • 2 struciky cesnak
  • 1 cm zázvor
  • 1-2 lyzicky kari korenie/curry
  • 1 lyzica sojová omáčka lahka
  • 1 lyzica rybacia omáčka
  • 1/2 hrnceka vyvar na podliatie
  • 1 lyzica maizena
  • feferónka (nemusia byť)
  • 1 lyzica olej rastlinný
  • 2-3 lyzice cerstva koriandrova vnat - nasekana

Doporučená příloha

  • ryza a Singha beer

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlá thajská večeře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1417 příspěvků 29.01.12 01:34

tiež som bola zvedavá, aká je kalifornská paprika a v katalógu som našla, že je to tá klasická hrubostenná, baculatá

 
Eja
3820 příspěvků 21.01.12 12:54

Tak my už jsme s dcerou po obědě - místo kuřecích prsou kousky cuketky, příprava rychlejší, podlito minimálně, trocha nasekané pálivé papričky. S rýží, zakápnuté limetkovou šťávou. :palec:

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.01.12 10:09

tak toto se mi moc líbí :potlesk:
jen to u nás bude jako velmi rychlý oběd. :D

 
Bento
794 příspěvků 21.01.12 00:32

;) esmeralda uz si ako u nas, limetka -citron vzdy nachystany a extra chilli ,rybacia omacka podla chute. Daako sme si zvykli servirovat ako Thajci kazdy si ochuti jedlo sam pri stole. ( ale nie solou ) .Dopisem :palec:

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.01.12 00:20

Bento, opět mi děláš chutě.
Možná jsem zase něco přehlédla, ale já bych tam přidala něco kyselého. Citronovou trávu, citronovou šťávu…ti co mají rádi limetky, šťávu z nich. Čemu se podobá paprika kaliforska? Asi něco u vás v tropech? Pálivá či nepálivá? Čím jí nahradit v „ubrečené“ Sydney?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz