Recept Rýchla polievka so zelerovou vňaťou Pra
anickav Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Cibuľu pokrájame na drobno, speníme na sádle - oleji, po chvíli pridáme múku, miešame, smažíme. Stiahneme z ohňa, vmiešame papriku, zalejeme studenou vodou, rozšľaháme a dáme variť. Vložíme zelerovú vňať, osolíme, okoreníme, a dobre prevaríme - cca 15 min., kto chce, pridá vegetu. Hotovú polievku scedíme. Podávame napr. s topinkami, alebo zužitkujem včerajšie cestoviny z chladničky a pod. Chuťovo pripomína polievku z kuriatok - lišek!!!! V detstvo to bola jedna z troch polievok, ktoré som bola ochotná zjesť, aj to iba pre tú hubovú príchuť...mamka ju varievala v pondelok, keď mala tzv.prací deň a mala málo času. Dnes ju ja radím medzi "zúfalé" - ak som zúfalá a neviem, čo rýchlo uvariť...
Recept je z kategorií: Polévky
- 23.07.08 vloženo
- 11585x zobrazeno
Ingredience
- 1/2 cibule
- sádlo-olej
- hladká múka
- 3 veľké listy - bylky zeleru, to celé dlhé cca 30 cm - nie rapíkatý zeler, ale z bulvy odtrhnuté...
- soľ
- čierne korenie
- červená mletá paprika
- príp. Vegeta
- cca 2 l vody
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rýchla polievka so zelerovou vňaťou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rýchla polievka so zelerovou vňaťou
551 příspěvků 25.1.09 03:43
ved to je fascinujuce, ze kedysi sa naozaj vsetko vyuzitkovalo…pacia sa mi taketo recepty-my im doma hovorime burinove…nasi su uz zvyknuti, ze v:,–(e zakomponujem dajaku burinu zo zahrady…mangold, kuceravy kel, petrzlenovu, zelerovu, ligurcekovu vnat, sibirsku cibulu, stavel, zihlavu, zeruchu, chrenove listy, kapucinku…a samozrejme bylinky…pamajoran, tymian, salviu, matu, medovku…ked zat prvykrat jedol u nas gulas ochuteny „burinami“, nehladel nan dva razy dovercivo
…ale po ochutnani, sa obavy rozplynuli…inac,
este k tomu zeleru…moja babka mi vzdy hovorila-ked nemas zeler a zelerovu
vnat, nikdy neuvaris dobru fazulovu polievku…tak sa toho drzim
…maj sa pekne…aj ja Ti prajem pohodovy
predvianocny cas G.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ak by si bola veľmi rozšafná, mohla by si aj zo štyroch! Polievka pochádza z dávnych čias, zrejme, keď sa zúžitkovalo všetko. Ja si z detstva pamätám svoju mamku, ako vyrába kopec rezancov. Kopec makových, kopec orechových a kopec sa dával „pod“ túto polievku. A to je tiež už iba spomienka…
Príjemné obdobie očakávania…
A.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
v zivote by ma nenapadlo uvarit polievku z troch listov zeleru…skutocne minimalisticke…mam rada zeler, tak som natrafila na Tvoje recepty…keby v tom recepte nebola muka a omastok a pridal by sa strucik cesnaku, povedala by som, ze je to vyborny caj proti vysokemu krvnemu tlaku
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
presne, starnem…vraciam sa k jednoduchým jedlám. A táto polievka je z tých tzv. „falošných“, vážne pripomína lišky…
A.
koukám, že nejsem jediná, na koho padla vzpomínací nostalgie