Recept Rychla Parizska torta/rezy

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pr. cukor s maslom vymiesame do peny, pridavame za staleho miesania po jednom zltky, zmaknutu cokoladu a vsetko vymiesame do peny. Z bielkov a cukru vyslahame husty sneh a spolu s mukou a orechami zlahka primiesame k mase. Do vymastenej, vysypanej tortovej formy alebo pekacika nalejeme cesto a upecieme. Plnka: Smotanu, cukor,cokoladu, vanilku a tuk za staleho miesania uvarime do husta. Nechame dobre vychladnut a potom vyslahame na penu. Coko poleva : coko s tukom roztopime, vymiesame a polievame. Povrch upecenej a vychladnutej torty /rezy potrieme plnkou a polejeme cokopolevou. Ak chceme zdobime, ak nechceme cokopolevu jednoducho posypeme orechami alebo struhanou coko... ....mozeme vynechat do cesta orechy a do plnky zaslahame pretlacene zrele dva az tri banany, alebo ich poukladame a na ne plnku - ozdobime slahackou - moc dobre. Dobru chut.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 21.03.07 vloženo
  • 12565x zobrazeno

Čas přípravy

  • raz dva

Ingredience

  • 50 gr pr.cukru
  • 100 gr masla/rast.tuku
  • 5 vajec
  • 50 gr cokolady
  • 60 gr jemneho kr. cukru
  • 80 gr hl. muky
  • 70 gr zomletych orechov
  • Plnka:
  • 2 dl slahackovej smotany
  • 30 gr pr.cukru
  • 100 gr cokolady
  • vanilka
  • 50 gr masla alebo tuku
  • Cokoladova poleva:
  • 60 gr cokolady
  • 60 gr stuzeneho tuku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychla Parizska torta/rezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychla Parizska torta/rezy

Labužník Packa02
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychla Parizska torta/rezy

… výborná je kombinácia parížskej šľahačky s banánom. Kedysi sa to tuším volalo kubánska torta.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychla Parizska ..,holky,

ja som si myslela, ze mam najprotivnejsich stravnikov. A pripadam si ako macocha, ked vlastnym telom chranim chladnicku…
A do slahacky tiež iba coko - sem by som dala 2 slahacky a 200 g coko.

jolana
5068 příspěvků 22.3.07 00:55
Re: Rychla Parizska torta/rezy

Ani dakujem, uz je to opravene. Ja ju zasa rada robim bananovu- je uzasne lahodna s bananom a tou cokoladou. Dokonca krenm pouzivam aj do rolad a tak , kde ma napadne, dakedy len urobim obycajnu piskotu a do kremu uz vyslahaneho zamiesam zlahka len tak toma tahmi trochu vyslahanej slahacky bielej a urobim taky mramorovy krem, pokladiem jahodami a hotovo… :)
Lydia, tak to ju robime rovnako aj ja davam Milku a nedavam cukor. Povodny recept - cukor tam je, tak preto som ho pisala. Aj u nas tiez krem zahadne mizne ak ho urobim vecer, a to aj nenaslahany…:-)

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychla Parizska torta/rezy

Já obyčejně nedávám do krému cukr. Dám jenom šlehačku a Milka čokoládu. Anicko, mně se někdy stane, že večer uvařím a ušlehám. Druhý den musím vařit znovu, protože krém nezbyl:-)

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychla Parizska torta/rezy

Jolika, myslím, ze v popise Ti vypadlo, ze coko treba uvarit so slahackou…
Tento parizsky krem milujem, obycajne vecer uvarim a rano slaham. A upecené
cesto tenucko natieram este pikantnym dzemom, az potom krem.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz