Recept Rychlá panenka - elegantní večeře pro dva

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlá panenka - elegantní večeře pro dva

Postup

Na velké pánvi rozehřát olej. Přidat maso a osmažit ho na středně horkém ohni dohněda. Vyjmout maso a dát stranou. Přidat cibuli na pánev a potom mrkev a jablko. Smažit po 1-2min. Zalít vývarem a vínem a uvolnit přípek ze spodu pánve. Vařit tak dlouho, až se tekutina vypaří. Přidat neušlehanou šlehačku, ocet, hořčici a rajčatovou pastu. Přivéct do varu, snížit teplotu a dusit po 3-5min., až omáčka trochu zhoustne. Navrátit maso k omáčce i s nahromažděnou šťávou a vše osolit a opepřit. Nechat pořádně prohřát. Položit na servírovací nahřátou mísu a posypat vše oříšky. Podávat s malými brambůrky a trochou našlehané šlehačky chcete-li.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 10.02.04 vloženo
  • 15459x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 380g vepřové panenky nakrájené na 5mm tlusté plátky
  • 1 cibule na jemno pokrájená
  • 1 neoloupané jablko bez jaderníku nakrájené na 12 půlměsíčků
  • 1 velká mrkev nakrájená na ¨sirky¨, proužky (julienne)
  • 4 lžíce kuřecího vývaru a bílé víno, nebo jenom vývar
  • 250ml 35% smetany/šlehačky
  • 2 lžíce octa z červeného vína
  • dijonská hořčice, nebo podobná
  • 1 lžíce rajčatové pasty (ne kečup!)
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce na hrubo posekaných lískových ořášků, nebo vlašských ořechů
  • šlehačka navíc a malé červené brambůrky na podávání, chcete-li

Doporučená příloha

  • Bílé suché vínko.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlá panenka - elegantní večeře pro dva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Cuso
349 příspěvků 05.01.10 04:45
Re: Rychlá panenka - elegantní večeře pro dva.

Vynikajúci recept. Mäso som naložil na niekolko hodin do oleja a 4 farebného korenia. Mäso po osmažení bolo neuveriteľne krehké. Jablká som pokrájal na menšie kúsky. Zvyšok receptu som dodržal, až na ten ocot. Každopádne to bolo super jedlo na silvestrovský večer. Babi ďakujem za inšpiráciu

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz