Recept Rychlá hovězí polévka Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí maso přední bez kostí se nakrájí na větší kousky a na masovém stroji se umele. Pak se vloží do osolené studené vody a zvolna se vaří asi 3/4 hodiny. Potom se přidá na nudličky nakrájená kořínková zelenina a polévka se nechá ještě dobře povařiti. Procezená se podává s vaječnou ssedlinou a sekanou pažitkou. Masa se upotřebí na karbanátky neb na masový svítek. Polévka se koření strouhaným zázvorem. Marie Janků-Sandtnerová, rok 1932

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 26.01.05 vloženo
  • 6359x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 1/2l vody
  • 1 1/2 dkg soli
  • 50dkg masa
  • 8dkg zeleniny
  • na špičku nože zázvoru
  • pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlá hovězí polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz