Recept Kuřecí medailonky na mrkvi a žampionech v rostlinné smetaně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Když vám k nákupu v drogerii DM darují reklamní vzorek rostlinné „smetany“ Alpro soya, manžel náhodou koupí někde v akci kuřecí stehenní řízky, máte v lednici mrkev (když už nic jiného, aspoň ta tam je:) a ve spíži pixlu žampiónů.

Postup

Kuřecí stehenní řízky jsem nechala rozmrazit a nakrájela na medailonky.

Na pánvi jsem nechala rozpustit sádlo (ideální z domácího pašíka) a na rozpáleném orestovala kousky kuřete. Přidala sůl, pepř, směs koření „Zlaté kuře“ a nechala ještě trošku osmahnout.

Poté jsem přisypala mrkev nastrouhanou nahrubo a vše jsem nechala trošku podusit ve šťávě, kterou kuřátko pustilo. Až se šťáva vydusila, trošku jsem směs podlila vodou (2-3 dcl).

Když to vypadalo, že je kuře měkké, přilila jsem do pánve sójovou smetanu a nechala povařit do zhoustnutí. Smetana natáhla barvu z mrkve a koření. Jelikož to vypadalo moc chudě, přisypala jsem ještě zcezené nakrájené žampiony. Opět jsem nechala povařit, aby se žampióny prohřály, a bylo hotovo.

Dobré s bramborami, ale špatné není ani s rýží.

Manžel mi uložil, abych si recept někam napsala, protože mu to hrozně chutnalo. Tak ho píšu :)

Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kuřecí maso Maso Stehna


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.11.12 vloženo
  • 2256x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g kuřecích stehenních řízků
  • 3 střední mrkve
  • plechovka žampiónů (použila jsem nakrájené)
  • rostlinná sójová "smetana" (použila jsem zmíněnou Alpro soya)
  • sůl, pepř
  • směs koření "Zlaté kuře" (k dostání v Brně v prodejnách s kořením "U Sindibáda")

Doporučená příloha

  • brambory, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí medailonky na mrkvi a žampionech v rostlinné smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Mischka
38 příspěvků 22.11.12 16:43

Myslím, že 12% stačí, ale čím tučnější, tím pravda lepší, že :) určitě s tučnější smetanou bude omáčka hustší. S rostlinnou „smetanou“ je výsledek fakt jiný, jednak co do chuti, jednak co to hutnosti - rostlinná je přeci jen o něco stravitelnější a méně leží v žaludku. Ale byla jsem překvapena, že je to dobré i tak. Nikdy bych ji ale nekoupila, neb se mi moc nelíbilo to složení - různá ochucovadla a zahušťovadla, jen aby to vypadalo trošku smetanově…

 
Frantiska
927 příspěvků 10.11.12 22:09

Samozrejme, ze sojova smetana chutna naprosto jinak nez normalni smetana… ale je to o zvyku. Jinak k tvemu dotazu, podle mne 12% staci :)

je super, ze se tu objevuji recepty i pro alergiky :)

Příspěvek upraven 10.11.12 v 22:10

 
gmp
1603 příspěvků 10.11.12 21:57
-

Kdo to může je to dobrý, myslíš že s použitím klasické smetany by byl výsledek jiný? Nedokážu si tu sóju představit, nikdá jsem to nepoužil, dá-li pánbu a soudruh Kalousek Ušatý, ani nepoužiju. Jen by mě zajímalo jestli 12%, nebo 33%, nebo zakysanou?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz