Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Mischka Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Když vám k nákupu v drogerii DM darují reklamní vzorek rostlinné „smetany“ Alpro soya, manžel náhodou koupí někde v akci kuřecí stehenní řízky, máte v lednici mrkev (když už nic jiného, aspoň ta tam je:) a ve spíži pixlu žampiónů.
Kuřecí stehenní řízky jsem nechala rozmrazit a nakrájela na medailonky. Na pánvi jsem nechala rozpustit sádlo (ideální z domácího pašíka) a na rozpáleném orestovala kousky kuřete. Přidala sůl, pepř, směs koření "Zlaté kuře" a nechala ještě trošku osmahnout. Poté jsem přisypala mrkev nastrouhanou nahrubo a vše jsem nechala trošku podusit ve šťávě, kterou kuřátko pustilo. Až se šťáva vydusila, trošku jsem směs podlila vodou (2-3 dcl). Když to vypadalo, že je kuře měkké, přilila jsem do pánve sójovou smetanu a nechala povařit do zhoustnutí. Smetana natáhla barvu z mrkve a koření. Jelikož to vypadalo moc chudě, přisypala jsem ještě zcezené nakrájené žampiony. Opět jsem nechala povařit, aby se žampióny prohřály, a bylo hotovo. Dobré s bramborami, ale špatné není ani s rýží. Manžel mi uložil, abych si recept někam napsala, protože mu to hrozně chutnalo. Tak ho píšu :)
Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kuřecí maso Maso Stehna
brambory, rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí medailonky na mrkvi a žampionech v rostlinné smetaně
38 příspěvků 22.11.12 16:43
Myslím, že 12% stačí, ale čím tučnější, tím pravda lepší, že
určitě s tučnější smetanou bude omáčka
hustší. S rostlinnou „smetanou“ je výsledek fakt jiný, jednak co do
chuti, jednak co to hutnosti - rostlinná je přeci jen o něco
stravitelnější a méně leží v žaludku. Ale byla jsem překvapena, že je
to dobré i tak. Nikdy bych ji ale nekoupila, neb se mi moc nelíbilo to
složení - různá ochucovadla a zahušťovadla, jen aby to vypadalo trošku
smetanově…
Samozrejme, ze sojova smetana chutna naprosto jinak nez normalni smetana… ale je to o zvyku. Jinak k tvemu dotazu, podle mne 12% staci
je super, ze se tu objevuji recepty i pro alergiky
Příspěvek upraven 10.11.12 v 22:10
Kdo to může je to dobrý, myslíš že s použitím klasické smetany by byl výsledek jiný? Nedokážu si tu sóju představit, nikdá jsem to nepoužil, dá-li pánbu a soudruh Kalousek Ušatý, ani nepoužiju. Jen by mě zajímalo jestli 12%, nebo 33%, nebo zakysanou?