Recept Kuřecí medailonky na mrkvi a žampionech v rostlinné smetaně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Když vám k nákupu v drogerii DM darují reklamní vzorek rostlinné „smetany“ Alpro soya, manžel náhodou koupí někde v akci kuřecí stehenní řízky, máte v lednici mrkev (když už nic jiného, aspoň ta tam je:) a ve spíži pixlu žampiónů.

Postup

Kuřecí stehenní řízky jsem nechala rozmrazit a nakrájela na medailonky.

Na pánvi jsem nechala rozpustit sádlo (ideální z domácího pašíka) a na rozpáleném orestovala kousky kuřete. Přidala sůl, pepř, směs koření „Zlaté kuře“ a nechala ještě trošku osmahnout.

Poté jsem přisypala mrkev nastrouhanou nahrubo a vše jsem nechala trošku podusit ve šťávě, kterou kuřátko pustilo. Až se šťáva vydusila, trošku jsem směs podlila vodou (2-3 dcl).

Když to vypadalo, že je kuře měkké, přilila jsem do pánve sójovou smetanu a nechala povařit do zhoustnutí. Smetana natáhla barvu z mrkve a koření. Jelikož to vypadalo moc chudě, přisypala jsem ještě zcezené nakrájené žampiony. Opět jsem nechala povařit, aby se žampióny prohřály, a bylo hotovo.

Dobré s bramborami, ale špatné není ani s rýží.

Manžel mi uložil, abych si recept někam napsala, protože mu to hrozně chutnalo. Tak ho píšu :)

Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kuřecí maso Maso Stehna


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.11.12 vloženo
  • 2229x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g kuřecích stehenních řízků
  • 3 střední mrkve
  • plechovka žampiónů (použila jsem nakrájené)
  • rostlinná sójová "smetana" (použila jsem zmíněnou Alpro soya)
  • sůl, pepř
  • směs koření "Zlaté kuře" (k dostání v Brně v prodejnách s kořením "U Sindibáda")

Doporučená příloha

  • brambory, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí medailonky na mrkvi a žampionech v rostlinné smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Mischka
38 příspěvků 22.11.12 16:43

Myslím, že 12% stačí, ale čím tučnější, tím pravda lepší, že :) určitě s tučnější smetanou bude omáčka hustší. S rostlinnou „smetanou“ je výsledek fakt jiný, jednak co do chuti, jednak co to hutnosti - rostlinná je přeci jen o něco stravitelnější a méně leží v žaludku. Ale byla jsem překvapena, že je to dobré i tak. Nikdy bych ji ale nekoupila, neb se mi moc nelíbilo to složení - různá ochucovadla a zahušťovadla, jen aby to vypadalo trošku smetanově…

 
Frantiska
927 příspěvků 10.11.12 22:09

Samozrejme, ze sojova smetana chutna naprosto jinak nez normalni smetana… ale je to o zvyku. Jinak k tvemu dotazu, podle mne 12% staci :)

je super, ze se tu objevuji recepty i pro alergiky :)

Příspěvek upraven 10.11.12 v 22:10

 
gmp
1603 příspěvků 10.11.12 21:57
-

Kdo to může je to dobrý, myslíš že s použitím klasické smetany by byl výsledek jiný? Nedokážu si tu sóju představit, nikdá jsem to nepoužil, dá-li pánbu a soudruh Kalousek Ušatý, ani nepoužiju. Jen by mě zajímalo jestli 12%, nebo 33%, nebo zakysanou?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz