Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravíme si vývar z kostky. Chleba nakrájíme na kostičky velikosti jednoho sousta a opečeme na zlatova z obou stran na trošce oleje / jako topinky/. Do každého talíře dáme špetku chilli, špetku pepře, rozetřený nebo prolisovaný stroužek či dva česneku, opečené kousky chleba a trošku petrželky. Odneseme na stůl a každému jeho porci přelijeme vývarem, který by měl mít již " poživatelnou" teplotu, aby se nám chlebíčky " nerozblemcaly" ještě než začneme jíst. Každý si zamíchá svou porci sám. Předem upozorňuji, že tím, že se česnek vůbec nevaří, je daleko intenzivnější - to je právě na téhle polévce to nejlepší. Vánoční varianta pro gurmány: Příprava stejná, každému do talíře vložíme vrchovatou lžíci uvařených jiker, o kterou jsme ošidili rybí polévku a schovali si je v mrazáku.
Recept je z kategorií: Polévky
vychlazené pivo na zapití neškodí
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rychlá česnečka a její skvělá vánoční varianta
nevyplatí se pospíchat! ...... oprava.......... pro tu příležitost vařím tu klasickou z kapřích hlav a odřezků se zavařenými jikrami..........
jestli budu mít letos víc jiker, tak Tvoji česnečku zajisté vyzkouším. Sice ne na Štědrý večer, pro tu příležitost vařím tu klasickéu z kapřích hlav a odřezků se zavařenámi jikrami. Někdy však těch jiker máme tolik, že připravuji Taramasaláta . Tvoje gurmánská varianta česnečky je víc jak lákavá ;o)
přeji Ti příjemný víkend!