Recept Ryby v marinade

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dalsi recept z Kanarskych ostrovou.Tento a dalsie recepty pochadzaju z kucharskej knihy datovanej na polovicu 19 storocia, nejakej miestnej zamoznej rodiny. Jeho vyhodou je ze sa daju pouzit akekolvek ryby

Postup

Ryby ocistime a pokrajame na podkovy hrube cca 1,5 cm. Posolime z oboch stran a polozime na odkvapkavaciu dosku.Po pol hodine az hodine obalime podkovy v muke a vyprazime z oboch stran. Cibulu nakrajame na kolieska a tiez oprazime do zlatova.Vezmeme nerezovy alebo smaltovany hrniec ( nesmie byt hlinikovy) a na spodok poukladame oprazene kruzky cibule, na ne oprazene podkovy ryby a toto opakujeme az mame vsetko v hrnci tak aby na spodku zacinala cibula a koncila tiez cibula na vrchu
Na panvici zohrejeme dve kavove salky oleja a oprazime popuceny cesnak,potom pridame posekanu papriku( da sa pouzit aj susena)dve lyzice struhanky ( alebo popuceny suchy chlieb), mletu papriku. Ked je vsetko oprazene do zlatova prida sa voda,ocot,ore­gano,tymian,bob­kovy list a cele korenie..Cele sa to necha prevriet a nasledne sa touto marinadou zaleju ryby s cibulov co mame poukladane v hrnci.
Nasledne sa tento hrniecdta na ohen a necha varit 5 az 10 minut ( ma to vriet). Na zaver sa len dosoli ak treba.
Takto pripravene ryby sa nechaju vychladnut a studene podavaju so zemiakmi varenymi v supke a pokvapkane mojom verde alebo s tmavym chlebom

je to velmi dobre,len treba davat pozor na ocot aby to nebolo moc kysle

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.01.10 vloženo
  • 3046x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 1 1/2 kg ryb bez hlav ( toto je dobry recept na pouzite akejkolvek ryby aj menej kvalitnej. Ok,neviem ako kapor,to som neskusal,tu niesu. bavime sa o morskych rybach, ale samozrejme je mozne pouzit aj sladkovodne)
  • 3/4 kg cibule
  • 1 cely cesnak
  • 1/2 farebnej papriky ( zlta alebo cervena,alebo pol na pol)
  • 1/2 lyzicky oregana
  • 1/4 l vody
  • 1 1/2 lyzicky cervenej sladkej mletej papriky ( ak chcete mat pikantne zmiesatej s palivou paprikou)
  • 2 lyzice struhanky ( pripadn suchy chllieb popuceny)
  • 2 klinceky
  • ocot ( tu sa pouziva iba vinny ocot - mne nechuti tak pouzivam normalny - ale v recepte je mysleny vinny, tak sa musite rozhodnut aky tam date)
  • tymian,olej,bobkovy list
  • 2 gulicky cierneho korenia ( ja tam davam zmesku celych koreni a za kavovu lyzicku)

Doporučená příloha

  • chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryby v marinade

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 20.01.10 01:58
Re: Ryby v marinade

to jsem z toho jelen… čekala jsem odpověď, že se jedná o omyl a o 2 kávové lžičky… opravdu seš si jistý, že jde o šálky? Třetina litru na česnek s půlkou papriky a strouhanku? Moc se mi to nezdá

 
canario447
16 příspěvků 20.01.10 01:51
Re: Ryby v marinade

Hmm,dobra otazka,zrejme bude mat kazdy iny obsah kavovej salky.Zmeral som tie co pouzivam ja ( take normalne salky na kavu,ani nie velke ani nie male) a vyslo mi zhruba 300 - 350 ml oleja

 
Alice_G
505 příspěvků 17.01.10 16:24
Re: Ryby v marinade

Canario, kolik asi obsahují 2 kávové šálky oleje (na osmažení česneku etc.)?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kuře na medu Kuře na medu
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz