Recept Ryby v marinade

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dalsi recept z Kanarskych ostrovou.Tento a dalsie recepty pochadzaju z kucharskej knihy datovanej na polovicu 19 storocia, nejakej miestnej zamoznej rodiny. Jeho vyhodou je ze sa daju pouzit akekolvek ryby

Postup

Ryby ocistime a pokrajame na podkovy hrube cca 1,5 cm. Posolime z oboch stran a polozime na odkvapkavaciu dosku.Po pol hodine az hodine obalime podkovy v muke a vyprazime z oboch stran. Cibulu nakrajame na kolieska a tiez oprazime do zlatova.Vezmeme nerezovy alebo smaltovany hrniec ( nesmie byt hlinikovy) a na spodok poukladame oprazene kruzky cibule, na ne oprazene podkovy ryby a toto opakujeme az mame vsetko v hrnci tak aby na spodku zacinala cibula a koncila tiez cibula na vrchu
Na panvici zohrejeme dve kavove salky oleja a oprazime popuceny cesnak,potom pridame posekanu papriku( da sa pouzit aj susena)dve lyzice struhanky ( alebo popuceny suchy chlieb), mletu papriku. Ked je vsetko oprazene do zlatova prida sa voda,ocot,ore­gano,tymian,bob­kovy list a cele korenie..Cele sa to necha prevriet a nasledne sa touto marinadou zaleju ryby s cibulov co mame poukladane v hrnci.
Nasledne sa tento hrniecdta na ohen a necha varit 5 az 10 minut ( ma to vriet). Na zaver sa len dosoli ak treba.
Takto pripravene ryby sa nechaju vychladnut a studene podavaju so zemiakmi varenymi v supke a pokvapkane mojom verde alebo s tmavym chlebom

je to velmi dobre,len treba davat pozor na ocot aby to nebolo moc kysle

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 07.01.10 vloženo
  • 3147x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 1 1/2 kg ryb bez hlav ( toto je dobry recept na pouzite akejkolvek ryby aj menej kvalitnej. Ok,neviem ako kapor,to som neskusal,tu niesu. bavime sa o morskych rybach, ale samozrejme je mozne pouzit aj sladkovodne)
  • 3/4 kg cibule
  • 1 cely cesnak
  • 1/2 farebnej papriky ( zlta alebo cervena,alebo pol na pol)
  • 1/2 lyzicky oregana
  • 1/4 l vody
  • 1 1/2 lyzicky cervenej sladkej mletej papriky ( ak chcete mat pikantne zmiesatej s palivou paprikou)
  • 2 lyzice struhanky ( pripadn suchy chllieb popuceny)
  • 2 klinceky
  • ocot ( tu sa pouziva iba vinny ocot - mne nechuti tak pouzivam normalny - ale v recepte je mysleny vinny, tak sa musite rozhodnut aky tam date)
  • tymian,olej,bobkovy list
  • 2 gulicky cierneho korenia ( ja tam davam zmesku celych koreni a za kavovu lyzicku)

Doporučená příloha

  • chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryby v marinade

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Alis
2617 příspěvků 20.01.10 01:58
Re: Ryby v marinade

to jsem z toho jelen… čekala jsem odpověď, že se jedná o omyl a o 2 kávové lžičky… opravdu seš si jistý, že jde o šálky? Třetina litru na česnek s půlkou papriky a strouhanku? Moc se mi to nezdá

 
canario447
16 příspěvků 20.01.10 01:51
Re: Ryby v marinade

Hmm,dobra otazka,zrejme bude mat kazdy iny obsah kavovej salky.Zmeral som tie co pouzivam ja ( take normalne salky na kavu,ani nie velke ani nie male) a vyslo mi zhruba 300 - 350 ml oleja

 
Alice_G
505 příspěvků 17.01.10 16:24
Re: Ryby v marinade

Canario, kolik asi obsahují 2 kávové šálky oleje (na osmažení česneku etc.)?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz