Recept Rybízový výborný džem Pra

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rybízový výborný džem

Postup

Opraný rybíz otrháme ze stonků, rozmačkáme jej a sítem prolisujeme do kamenného kastrolu a povaříme 20-25min. V jiném kastrolu povaříme studenou vodu s krystalovým cukrem na III stupeň (viz fórum Začínáme od píky¨Jak se vaří cukr¨). Do vařeného cukru přidáme pecek zbavené, očištěné různé ovoce a povaříme po 2min. Potom je vyndáme pomocí drátné sběračky na mísu a cukr v němž se ovoce vařilo, nalijeme na povařený prolisovaný rybíz a vaříme vše 10-20min. načež přidáme povařené celé ovoce a vaříme vše dalších 10min. Potom džem nalijeme do rumem vypláchnutých, nahřátých sklenic a dobře je uzavřeme.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 19.05.03 vloženo
  • 33939x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg prolisovaného rybízu
  • 800-900g krystalového cukru
  • 1/4 l vody
  • 500g ovoce (višně, meruňky, zahradní, nebo lesní jahody a maliny)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 5.7.12 10:36

Také moc dobrý, přidala jsem maliny a višně. Rybízu jsem měla směs červeného, bílého a černého…

Diskuse k receptu Rybízový výborný džem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybízový výborný džem

Wolfg
584 příspěvků 21.7.14 13:03
Koupit pektin při pohledu na obalené jabloně?

Jaká hanebnost! Jablka se letos opravdu vyvedla a ta nezralá obsahují lopaty pektinu. To bude moštu, a ten cider, jóój! Ještě dnes jimi nacpu 6,5 litrový pomalý kastrolek a to se uvidí, co s nimi do rána provede. Dám vědět

Tervi_cz
19 příspěvků 17.7.14 06:20
Maliny...

Tak první várka za mnou… Koupila jsem Doktora Chemika - ale při přečtení složení jsem se zděsila a vyrazila na další obhlídku… Vyhrál Pektogel od Alibony (bez fruktózy, kyseliny sorbové a palmového oleje). Vařeno (pečeno) v pekárně na chleba. Přidala jsem půl lžičky kyseliny citrónové. Výsledek perfektní! :potlesk:

Tervi_cz
19 příspěvků 12.7.14 20:00

Moc děkuji za odpovědi a rady. :) Ozvu se, jak to dopadlo… :mrgreen:

Frantiska
927 příspěvků 12.7.14 15:34

A co cisty pektin :) bud si ho vyrobit z jablek a nebo koupit

http://conovehonakopci.cz/?…

http://www.nase-dobroty.cz/index.php/cenik
http://www.pytlici.cz/…pektin-100-g
http://www.obchodudobraka.cz/…y-pektin-20g

Příspěvek upraven 12.07.14 v 15:38

Wolfg
584 příspěvků 12.7.14 09:09
Jojo, Labeta,

Pěkná sračka, @casino. Souhlasím, že lékař Etkr právě levnej není, ale pořád obsahuje pektin, na rozdíl od Labety nebo Madami, které jsou nacpané podivnými zahušťovadly. Naletěl jsi stejně jako já. Pektin obsahují výrobky Alibona, jen nevím, jak dlouho bude trvat, než změní recepturu dle krajových zvyklostí :-).

casino
4495 příspěvků 12.7.14 08:30
Můžete :)

:)
@Tervi_cz Šel by…
Ale bez „chémie“ nebo dlóóóuhého vaření to nebude ono.
Malinový jam dělám podle návodu na pytlíčcích s gelfixem (úúúplně stačí od LABETA, za 1/3 ceny toho předraženého Dr) Na 1 dávku přidávám asi 1/2 KL kys. citronové.
Ať se vám dílo podaří :mavam:

birkana
1689 příspěvků 12.7.14 08:22

@Tervi_cz, do samotných malin přidávám trochu želírovacího přípravku. Bez něho mi vznikl polotekutý rosol. V zimě jsem jej používala k oslazení čaje 8o

Tervi_cz
19 příspěvků 12.7.14 07:59

Můžu mít dotaz? Šel by rybíz nahradit malinami úplně? Džem jsem ještě nikdy nezkoušela… A malinová plantáž za barákem je obrostlá… Už nevím, co s ní…

Ačraj
697 příspěvků 20.7.13 15:44

Nyní mám zralé, až přezrálé meruňky, ty by tam šly určitě také, ale už je u mně prozatím přebuchtováno, přebábovkováno. (možná lepší než maliny) ;)
Letos byla Josta obalená velkými bobulemi, dala jsem si i do mrazáku. :)

tlustá bába
1212 příspěvků 20.7.13 08:08

Dívky, bohapustě vám závidím. Hlavně jostu. Už několik let se ji chystám koupit a vždycky to nějak… Letos jsem zvládla jen jahody a možná budou meruňky, rybíz a angrešt jsme vykáceli, višně jsem prošvihla, josta, jak říkám není - vánoce v ohrožení!
@Ačraj
A co se týká Tvé bábovky - našla jsem 4 maliny. Holčičky nikde, tak jsem je pojedla. To by ta bábovka byla asi trochu chudá, že jo?! :lol: :lol: :lol:

Ačraj
697 příspěvků 20.7.13 07:37
Džem

Tak mně ten džem neztuhl, je tak napůl, ale to nevadí, do jogurtů a podobně, je a bude vynikající, :potlesk: je to super recept, ty višně a maliny tomu dodávají výbornou chuť. :P :P

Zuzka1973
2362 příspěvků 18.7.13 20:58

@Ačraj Ztuhlo to pěkně, tak akorát - dobře se maže, nerozteká se. Dělala jsem letos jen z rybízu a malin, višně nemáme, třešně letos taky nemáme :mavam:

Ačraj
697 příspěvků 18.7.13 15:55
Rybízový výborný džem

Zuzka1973: Dnes jsem dělala tento džem, přesně dle návodu, přidala jsem také jen višně a maliny, žádný želírovací přípravek, mám obavy, jestli to ztuhne, Zuzko, dělala jsi to také tak a ztuhlo to? ;)

Ještě jsem dělala marmeládu z JOSTY, skoro lepší, než jen rybízová. :P

Příspěvek upraven 18.07.13 v 16:00

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz