Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník paraplic... Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na vál prosijeme mouku, kypřící prášek a moučkový cukr, přidáme drobně nakrájený tuk a vše promneme. Přidáme žloutek, mléko a krátce vypracujeme hladké těsto. Rozválíme je v kolo, vyložíme jím koláčovou formu na dně i po stranách, převislé okraje odkrojíme a těsto na dně hustě propícháme vidličkou. Necháme je v chladnu asi půl hodiny odležet, pak je vložíme do horké trouby (220 °C) a předpečeme dozlatova. Připravíme si piškot: z bílků ušleháme sníh, postupně přidáváme cukr a šleháme, až je sníh tuhý a cukr rozpuštěný. Pak lehce vmícháme žloutky a nakonec prosátou mouku. Upečený korpus poklademe ovocem, na ně nalijeme piškotové těsto, povrch uhladíme a dopečeme v mírně vyhřáté troubě (180 °C). Před podáváním koláč ozdobíme šlehačkou a ovocem.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.11.18 18:56
Másla jsem dala 150g a trochu mléka. Rybíz jsem zamíchala do piškotového těsta a dopekla na předpečeném korpusu.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rybízový koláč s piškotem
@ivanah Já se při pečení tohoto těsta držím pomůcky „10-20-30“, přičemž 10 = 10dkg cukru, 20 = 20 dkg másla, 30 = 30 dkg hladké mouky, někdy dávám i polohrubou a také se to vždy povedlo. No, a k tomu jedno vajíčko… prášek do pečiva nedávám…
Nemám nyní čas hledat, ale na takovém webu, jako je tento, jistě je plno moučníků se stejným základem, je to docela často používané těsto…
Tak ať se dílo zdaří
Cukr dávám také moučkový.
2 příspěvky 9.10.12 13:21
Taky koukám kde je tuk.To si toho nikdo za ta léta nevšiml? Asi to budu muset odhadnout.

1 příspěvek 7.6.10 12:03
Kolik se tam dava toho tuku. Pisete drobne nakrajeny tuk, alev receptu neni zadny tuk.