Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
příprava: asi 20 minut, pečení: asi 30 minut, chlazení: kolem
4 hodin
1 kousek asi 550 kcal, 9 g bílkovin, 35 g tuků, 44 g sacharidů
Těsto: 1. Troubu předehřejeme na 170 °C. Z másla a cukru ušleháme bělavý krém. Postupně zašleháme vejce. Promícháme mleté mandle a kypřící prášek a vmícháme do krému. Vymazanou formu o průměru 28 cm naplníme těstem. Povrch uhladíme. Pečeme dozlatova asi 30 minut. 2. Dort uvolníme nožem od krajů formy a vyjmeme na kuchyňskou mřížku. Necháme vychladnout. Na podnos postavíme dortový prstenec. Pečené těsto mezi prsty lehce rozdrobíme. 2/3 drobenky vložíme do prstence a lehce přitiskneme ke dnu, aby vznikl dortový plát. 3. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. V menší nádobě rozehřejeme rybízovou šťávu. Za stálého míchání v ní rozpustíme cukr a vymačkanou želatinu. Přimícháme rybíz. Dáme chladit, dokud šťáva nezačne želírovat. Náplň 1. Očistíme a omyjeme rybíz. Ušleháme dopevna smetanu a po lžících ji opatrně vmícháme do želírující šťávy s rybízem. 2. Dortový plát z drobenky opatrně potřeme rybízovým krémem. Povrch rovnoměrně posypeme zbylou drobenkou. 3. Dort vložíme na přibližně 4 hodiny do chladničky. Před podáváním ho ozdobíme dalším rybízem a mátovými, meduňkovými nebo rybízovými lístky.
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slavnostní rybízový dort