Recept Rybíz na způsob brusinek Pra

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rybíz na způsob brusinek

Úvod

Podáváme na knedlíčky ke svíčkové či králíkovi na smetaně.

Ještě horké plníme do skleniček, které zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Postup

Červený rybíz otrháme na kuličky, zbavíme stopek a vysypeme na široký pekáč. Přidáme všechny ingredience (vanilku lze nahradit vanilkovým cukrem, celou skořici skořicí mletou) a vložíme do trouby, kterou zapneme na 220 st. V troubě ponecháme až do úplného rozpuštění cukru, pak přidáme rum, jen lehce zamícháme.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce Omáčky k masům


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.06.11 vloženo
  • 33394x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 kg rybízu
  • 1,5 kg cukru - krystal
  • 3 hřebíčky
  • 2 badyány
  • 1 vanilka - nebo vanilkový cukr
  • 1 skořice - celá nebo mletá
  • 1 citron
  • 2 dcl rumu

Doporučená příloha

  • knedlík a svíčková nebo králík atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 26.07.12 12:36

Včera jsem dotrhala poslední rybíz (1/2 kg), přidala ještě 1/2 kg z mrazáku, dala do kastrolu, asi 5 ks hřebíčku a kousek skořice, zasypala 650 g cukru, promíchala, přikryla poklicí a nechala 12 hod., potom na vařič a od bodu varu vařit 20 min. Během vaření v žádném případě se už nesmí míchat, nechat jen probublávat, horké do skleniček, na chvíli otočit dnem vzhůru, žádná voda, žádný ocet, jen nakonec možno trochu rumu, já ho nedávala. Jednoduché, rychlé, ale ta boží chuť to je „balada“, ani zrníčka mě v tomto nevadí. :-))

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Rybíz na způsob brusinek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
iviko
16 příspěvků 08.10.14 15:57

To si nedovedu představit z bezu, dělala jste to? Jak to chudnalo?

 
iviko
16 příspěvků 05.09.11 13:34

Sama to mám vyzkoušené,není to moc cukru.Nezapomeňte že to je na 2kg rybízu a ten je kyselí.Zda to chcete mít jako brusinky,tak doporučuji dát ten cukr

 
gmp
1603 příspěvků 03.07.11 23:43

Pokud rybíz tak, aby se dal použít místo brusinek, rozhodně ne tolik cukru (max. 200g na 2 kila rybízu), nikdy ne vanilku, šplouch octa či sitronové šťávy, rum, citonová kůra a neuškodí přidat špetku soli a pár kuliček pepře. To pro ty, co rádi opravdu pikantní brusinky k jídlu, nikoli sladké kompoty do omáček.

 
gmp
1603 příspěvků 03.07.11 10:07

Bezinky = černý bez. Neříkám, že by se to tak nedalo zavařit, ale určitě by to spolu se svíčkovou omáčkou zrychlilo krok konzumentův až k úprku. :lol:

 
hella138
72 příspěvků 02.07.11 22:54

Je to rybíz jako brusinky, bezinky nepatří k svíčkové.
Jinak prima recept. :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kuře na medu Kuře na medu
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz