Recept Rybíz na způsob brusinek Pra
iviko Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Podáváme na knedlíčky ke svíčkové či králíkovi na smetaně. Ještě horké plníme do skleniček, které zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Postup
Červený rybíz otrháme na kuličky, zbavíme stopek a vysypeme na široký pekáč. Přidáme všechny ingredience (vanilku lze nahradit vanilkovým cukrem, celou skořici skořicí mletou) a vložíme do trouby, kterou zapneme na 220 st. V troubě ponecháme až do úplného rozpuštění cukru, pak přidáme rum, jen lehce zamícháme.
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce Omáčky k masům
- 30.06.11 vloženo
- 48468x zobrazeno
Čas přípravy
- 60 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 2 kg rybízu
- 1,5 kg cukru - krystal
- 3 hřebíčky
- 2 badyány
- 1 vanilka - nebo vanilkový cukr
- 1 skořice - celá nebo mletá
- 1 citron
- 2 dcl rumu
Doporučená příloha
knedlík a svíčková nebo králík atd.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku10.6.18 17:22
Je to vlastně na způsob pečeného čaje - ale po dodržení kombinace
koření je to zatím jeden z nejlepších „rybízo-brusinek“.
Vítr nám ulomil přes polovinu koruny stromkového rybízu, naštěstí už
byl téměř zralý bez zelených kuliček, jen ještě ne úplně všechen
rudý…
Bylo ho kilo, takže polovina várky…
Foto v komentáři.
26.7.12 12:36
Včera jsem dotrhala poslední rybíz (1/2 kg), přidala ještě 1/2 kg
z mrazáku, dala do kastrolu, asi 5 ks hřebíčku a kousek skořice, zasypala
650 g cukru, promíchala, přikryla poklicí a nechala 12 hod., potom na
vařič a od bodu varu vařit 20 min. Během vaření v žádném případě
se už nesmí míchat, nechat jen probublávat, horké do skleniček, na chvíli
otočit dnem vzhůru, žádná voda, žádný ocet, jen nakonec možno trochu
rumu, já ho nedávala. Jednoduché, rychlé, ale ta boží chuť to je
„balada“, ani zrníčka mě v tomto nevadí.
Diskuse k receptu Rybíz na způsob brusinek
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rybíz na způsob brusinek
Je to vlastně na způsob pečeného čaje - ale po dodržení kombinace koření je to zatím jeden z nejlepších „rybízo-brusinek“.
Vítr nám ulomil přes polovinu koruny stromkového rybízu, naštěstí už byl téměř zralý bez zelených kuliček, jen ještě ne úplně všechen rudý…
Bylo ho kilo, takže polovina várky…
To si nedovedu představit z bezu, dělala jste to? Jak to chudnalo?
Sama to mám vyzkoušené,není to moc cukru.Nezapomeňte že to je na 2kg rybízu a ten je kyselí.Zda to chcete mít jako brusinky,tak doporučuji dát ten cukr
Pokud rybíz tak, aby se dal použít místo brusinek, rozhodně ne tolik cukru (max. 200g na 2 kila rybízu), nikdy ne vanilku, šplouch octa či sitronové šťávy, rum, citonová kůra a neuškodí přidat špetku soli a pár kuliček pepře. To pro ty, co rádi opravdu pikantní brusinky k jídlu, nikoli sladké kompoty do omáček.
Bezinky = černý bez. Neříkám, že by se to tak nedalo zavařit, ale určitě by to spolu se svíčkovou omáčkou zrychlilo krok konzumentův až k úprku.
Je to rybíz jako brusinky, bezinky nepatří k svíčkové.
Jinak prima recept.