Recept Rybíz jako brusinky 2

Labužník Zuzik Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Přebraný, otrhaný a zvážený rybíz přelijeme vroucí vodou s octem a scedíme. Do kastrólu odměříme vodu, přidáme cukr, přistavíme na oheň, vložíme rybíz a koření a 10 min. povaříme. Ještě horké plníme do čistých, nahřátých skleniček , zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v temnu a chladnu. Takto připravený rybíz nahradí brusinky ke svíčkové i tam, kde se jinak používají. Tuhle zavařeninu mám ráda jen tak, na mlsání.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 17.07.02 vloženo
  • 48511x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg rybízu
  • 1/4l vody na přelití
  • 1/4 l octa na přelití
  • 650 g pískového cukru
  • 1,5 dl vody
  • kousek ceké skořice
  • několik hřebíčků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybíz jako brusinky 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybíz jako brusinky 2

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.8.11 23:10

Včera tento rybíz dcera udělala a zodpovědně mohu říct, že toho cukru je tam moc. Po loňské zkušenosti ho dala 450 g a i tak se mi to zdálo moc sladké. Ještě nějaký rybíz máme, tak zkusím dát jen 300 g cukru, nepřelívat a trochu octa přidat k rybízu.

myšička
28 příspěvků 8.8.11 20:35

Domnívám se, že to přelití octem je kvůli jemné změně chuti, možná by stačilo k rybízu ocet přikápnout, ale já ho dle návodu přelila :-)
Určitě to bude móóc dobré, syn olizoval všechno nádobí a hrozně chválil :lol:

gabi
551 příspěvků 19.7.11 16:29

preco sa maju ribezle prelievat vriacou vodou s octom?…nestacila by iba vriaca voda?…ved ribezle su dostatocne kysle

heloin
2 příspěvky 18.7.11 20:19

mohu doporučit je to ňamka opravdu to zkuste :-P  :potlesk:

delisa
203 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybíz jako brusinky

Díky moc za tyto recepty. Rybíz už zraje, takže určitě vyzkouším. Ještě jednou díky !

rastoba
492 příspěvků 28.1.03 21:13
...

Paja??? Hm.....

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Skvělé ...

tohle dělá moje maminka a já ke svíčkové sním celou skleničku. Je to opravdu lahoda, rybíz má takovou nakyslou chuť, no prostě super. Doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz