Recept Rybíz jako brusinky 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Přebraný, otrhaný a zvážený rybíz přelijeme vroucí vodou s octem a scedíme. Do kastrólu odměříme vodu, přidáme cukr, přistavíme na oheň, vložíme rybíz a koření a 10 min. povaříme. Ještě horké plníme do čistých, nahřátých skleniček , zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v temnu a chladnu. Takto připravený rybíz nahradí brusinky ke svíčkové i tam, kde se jinak používají. Tuhle zavařeninu mám ráda jen tak, na mlsání.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 17.07.02 vloženo
  • 38324x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg rybízu
  • 1/4l vody na přelití
  • 1/4 l octa na přelití
  • 650 g pískového cukru
  • 1,5 dl vody
  • kousek ceké skořice
  • několik hřebíčků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybíz jako brusinky 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybíz jako brusinky 2

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.8.11 23:10

Včera tento rybíz dcera udělala a zodpovědně mohu říct, že toho cukru je tam moc. Po loňské zkušenosti ho dala 450 g a i tak se mi to zdálo moc sladké. Ještě nějaký rybíz máme, tak zkusím dát jen 300 g cukru, nepřelívat a trochu octa přidat k rybízu.

myšička
28 příspěvků 8.8.11 20:35

Domnívám se, že to přelití octem je kvůli jemné změně chuti, možná by stačilo k rybízu ocet přikápnout, ale já ho dle návodu přelila :-)
Určitě to bude móóc dobré, syn olizoval všechno nádobí a hrozně chválil :lol:

gabi
551 příspěvků 19.7.11 16:29

preco sa maju ribezle prelievat vriacou vodou s octom?…nestacila by iba vriaca voda?…ved ribezle su dostatocne kysle

heloin
2 příspěvky 18.7.11 20:19

mohu doporučit je to ňamka opravdu to zkuste :-P  :potlesk:

delisa
203 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybíz jako brusinky

Díky moc za tyto recepty. Rybíz už zraje, takže určitě vyzkouším. Ještě jednou díky !

rastoba
492 příspěvků 28.1.03 21:13
...

Paja??? Hm.....

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Skvělé ...

tohle dělá moje maminka a já ke svíčkové sním celou skleničku. Je to opravdu lahoda, rybíz má takovou nakyslou chuť, no prostě super. Doporučuji.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz