Recept Rybí variace na listovém salátu

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rybí variace na listovém salátu

Postup

1. Zeleninu očistíme a omyjeme. Křehké vý­honky fenyklu odkrojíme a dáme stranou. Fenykl, pórek a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme. 2. Česnek, cibuli a fenykl zpěníme na 1 lžíci oleje. Přídáme pórek a opékáme 3 až 4 min. Podlijeme vínem, pernodem a vývarem. Osolíme. Sejmeme z ohně a přimícháme 3 lžíce oleje, rajčata, citronovou šťávu, hořčiči a sekané fenyklové výhonky. 3. Rybu osolíme, opepříme a dokořeníme kayen­ským pepřem. Opékáme 4 až 6 min. na oleji. 4. Salátové listy upravíme na talíře. Přiložíme ry­bu a zakapeme octovou zálivkou.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 07.02.02 vloženo
  • 3633x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 fenykl
  • 1 pórek
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 5 lžic oliv oleje
  • 50 ml bílého vína
  • 1/2 lžičky pernodu
  • 100 ml výva­ru
  • 6 až 8 šafránových bli­zen
  • sůl
  • šťáva z 1 ci­tronu
  • 1 lžička hořčice
  • 400 g plátků středo­mořské ryby
  • pepř
  • kayenský pepř
  • 120 g míchaného listového salátu
  • octová zálivka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí variace na listovém salátu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybí variace na listovém salátu

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Pernod je francouzský bylinný likér

je považovaný za francouzský národní aperitiv a používá se poměrně často k vaření, zvýrazňuje chuť a aroma zeleniny, ovšem je třeba ho přidat až na závěr vaření. Jako přeliv se dá použít na mrkev, celer, pečenou cibuli nebo zelí, rovněž se přidává do omáček k přelití brokolice či asparagusu.

Můžete zkusit přidat lžíci Pernodu do salátové zálivky a zvýraznit její chuť, rovněž tak můžete upravit zeleninovou nebo rybí polévku.

No a na závěr malý návod na flambovaný moučníček z jablek:
do varného skla si pokrájíme na plátky jablko, přidáme trochu cukru, muškátového ořišku a pomerančového džusu. Zahříváme 3-5 minut dokud jablka nezkřehnou, poté přelijeme Pernodem a zapálíme. Je to vyjímečná podívaná!
Stejnou technikou lze připravovat i palačinky nebo libovolné teplé moučníky.

Kopretinka
565 příspěvků 7.2.02 13:22
Pernod

Co je to pernod?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kuře na medu Kuře na medu
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz