Recept Rybí salát a la humr

aneb Falešný Humrový salát

(Hodnoceno 1x) ruger2 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rybí salát a la humr

Postup

Jemná chuť je pro tento salát hlavním znakem. Falešné humrové saláty většinou trpí následujícími neduhy - vše je přebité krabími tyčinkami, někdy nechutně rozvařeným celerem a mořem majonézy.. A přitom je úspěšný výsledek tak snadný.. Filety necháme lehoučce povolit (5-10 minut) , ale v podstatě zmrazené je naházíme do vřící vody, jakmile jsou uvařené , což je dílo minut, vyndáme je bez prodlení na talíř a necháme vychladnout. Když jsou vlažné, začneme je prsty (!) rozebírat na jemné lístečky, přidáme nakrájené krabí tyčky, nemusíte spotřebovat všechny, a přistrouháme klidně polovinu muškátového oříšku. Celer oloupáme, nakrájíme na čtvrtiny - šestiny a dáme vařit, vaříme skutečně krátce, nesmí se změnit na měkkký sajrajt. Celer vyndáme z vody , necháme chvíli vyhladnout a nastrouháme. (pokud je uvařený moc, nelze strouhat..) Přidáme majonézu (raději méně, než více), sůl, pepř. Dáme vychladit. V toustovači připravíme toasty - nejlépe American Style (Spar), a nandáváme na ně salát, zdobíme na tenko nakrájenými kolečky citrónu.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.11.07 vloženo
  • 21899x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g Filety - aljašská treska , mražené
  • Jedny krabí tyčinky
  • Celer
  • Majonéza (domácí z olivového a slunečnicového oleje 1:1, v nouzi kupovaná Helmans)
  • Muškátový oříšek
  • Bílý pepř čerstvě mletý
  • sůl
  • Citrón
  • Toastový chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 4.9.15 15:36

Majonézu jsem nakonec musela ještě přidat, muškátového oříšku ubrat, celer syrový na jemném struhadle :-)
Je výborný,

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

kykydee 22.1.14 10:18

Byla jsem překvapená jak je to dobré. Jsme na všelijaké falešné humrovky docela prevíti, málokterý recept je opravdu tak chutný a vyvážený. Dělala jsem ji už několikrát a vždy byla super. Jednou jsem zapomněla koupit krabí tyčky, tak jsem místo nich dala trochu povařené mrve a také to bylo výborné. Dokonce jsme jednou pro barevnou iluzi přidali špetičku mleté papriky. Můj muž tento recept zbožňuje, takže díky :-)

Diskuse k receptu Rybí salát a la humr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Falešný Humrový salát

casino
4497 příspěvků 30.12.12 13:21
Na Silvestra patří chlebíčky...

Na chlebíčky patří „humrový“ salát :palec:

casino
4497 příspěvků 7.11.11 11:45

Recept se blíží tomu salátu, kterým se pyšnily chlebíčky v dobách, kdy KRABÍ TYČINKY byly ještě na houbách… (pro barvu se dávala špetka papriky).
Je to výborné, až na maličkost zásadního významu: majonézy naopak raději více než méně!!! A aby si smlsli i žlučníkáři, majonézu nastavuji moukou – bešamel, kaše, (brambory se neosvědčily)

„klidně polovinu muškátového oříšku“ jak je uvedeno v postupu, je moc, ale pár kapek vorčestru (pozor na barvu!) a troška křenu udělá miraculum… …a celer na struhadle s hrubou slzou…
U nás by chlebíčky bez něčeho zeleného pro oko a bez kolečka cibule pro chuť (i citron samozřejmě), neobstály. Resp., kuchtík by neobstál … :wink:

Hledal jsem něco na chlebíčky… Je s podivem, co vše lze schovat pod FALEŠNÝ název ale FALEŠNÝ tatarák je nepřekonatelný :twisted:

Příspěvek upraven 07.11.11 v 11:47

ruger2
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Milá Jitko , díky, uvádíte mne do rozpaků :-))
jitkaU2
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Falešný Humrový salát

musím znovu složit poklonu, u nás o víkendu byla oslava a všichni tenhle salát opěvovali :-)) pánové obzvláště ten nápad přidat celer :-))

ruger2
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Falešný Humrový salát

Říznout majonézu jogurtem není nikdy na škodu, není li jogurt „umělohotný“ light. S majonézou se musí u salátu vždy pracovet velmi, ale velmi opatrně- český zlozvyk je chuť čehokoliv utopit v majonéze. (pokud možno ještě průmyslové, vyrobené z nejlépe z nějakého řepkového svinstva, nebo tekutého ropného derivátu ála Rama tekutá..)
Měně je zde u „humráka“ vždy více (a to i s majonézou kvalitní , doma vyrobenou z těch nejlepších surovin)

ruger2
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Tresčí filet , hluboce zmražený,krátce povařen "nesmrdí"

Mražené filé v kostkách, byť papírově se stejných ryb cítit je.. Nejspíš to souvisí se zpracováním. Rybí flilety jsou po zpracování okamžitě mraženy. Lisované „rybí filé“ je levnější a dá se předpokládat, že jeho zpracování nebude tak raketové, jako sólové filety.
Nicméně pro falešného humra - chcemeli se přiblížit originálu, je lehoučká vůně moře v pořádku. NAopak nutné je být opatrný se surimi tyčinkami, jejichž parfemace má s originálem asi tolik společného, jako BONPARI bonbóny s vůní čerstvého ovoce.

jitkaU2
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Falešný Humrový salát

Včera jsem vyzkoušela a musím jednoznačně říct, že je vynikající. Jen jsem malinko upravila - majolku nastavila jogurtem (abych neměla výčitky :-) ) . Opravdu velice jemný a dobrý. díky, Jitka

rosaa
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Falešný Humrový salát

Zkoušela jsem několikrát udělat falešný humrový salát z rybího filé, ale vždy byl cítit rybinou, tu nemusím, i když jsem vybrala filé co nejbělejší. Osvědčil se mi salát buď ze syrového celeru a syrové mrkve, nebo do rozkrájených a rozdrobených krabích tyčinek přidat nastrouhaný syrový celer, vždy rozmíchat v kysané smetaně a majolce.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tatranské kuře Tatranské kuře
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz