Recept Rybí rajská polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rybí rajská polévka

Úvod

Hledala jsem amura, hledala jsem Romana Pauluse a naskočilo toto: http://www.lidovky.cz/…ra-chut.aspx?…
I objevila jsem polévku. Lehce upravila a teď to předvádím.
Stála jsem nad plechovkou rajčat, dumala a nakonec se rozhodla použít rajský protlak. Až bude teplo, rajčata jistě budou vhodnější. Zvažovala jsem i použití parmazánu, nedala jsem, ale rozhodnutí nechám na vás.

Postup

Do osolené vody se třemi bobkovými listy a dvěma kuličkami nového koření vložíme tresku (nebo libovolnou rybu) a vaříme (sbíráme pěnu).
Z toustového chleba vykrojíme 4 hvězdičky, osmažíme na másle a odložíme (původně jsem je chtěla smažit v parmazánovém těstíčku).
Na totéž máslo přihodíme šalotku, česnek a tymián, osmahneme, přidáme protlak, zamícháme a zředíme bílým vínem a po chvíli rybím vývarem. Je-li potřeba dosolíme a povaříme.
Do talíře nalijeme polévku (kdo chce, může přecedit nebo rozmixovat), přidáme rybí maso natrhané na kousky, osmažené hvězdičky z toustového chleba a ozdobíme bazalkou a hrubě mletým pepřem.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.03.13 vloženo
  • 2879x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hodiny + 3/4 hod. vývar

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 šalotka nakrájená na plátky
  • 1 stroužek česneku na plátky
  • 1 špetka tymiánu (nejlépe čerstvý)
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 1 protlak (40dkg drcených loupaných rajčat)
  • 1/2 - 3/4 l rybího vývaru z 1/2 kg islandské tresky
  • sůl
  • 3 bobkové listy
  • 2 kuličky nového koření
  • čerstvě mletý pepř
  • bazalka
  • 4 plátky toustového chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 23.03.13 17:53

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Rybí rajská polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1204 příspěvků 24.03.13 09:00

Přesně tak, ale co by člověk neudělal pro fotku! Někdo se i obnažuje - to jsem tedy neudělala, ale namočila jsem hvězdičky.
Při té příležitosti jsem vědecky bádala a mohu konstatovat, že s namočitelností hvězdiček se to má stejně, jako s namočitelností krutónků.
Za poklonu děkuji (všem!), není to moje zásluha. Rybí polévky vařím, leč nejím (kromě vánoční), tak je velké vyznamenání, řeknu-li o ní, že je opravdu chutná.
Zajímala by mě proměna chuti provázející výměnu ryb. Podle chuti vývaru bych uvážila i možnost orestování bazalky na másle (se šalotkou a česnekem). V tom případě bych přemýšlela i o hvězdičkách pečených nasucho v troubě, posypaných parmazánem, nebo smažených v parmazánovém těstíčku.
Záleží na chuťové a čichové buňce jednoho každého. Zdravím a dobré ráno všem!

 
parles
301 příspěvků 24.03.13 07:41

To je tedy moc pěkná polévka! Určitě jí příležitostně vyzkouším! Jen ty osmažené toustíky nechám stranou na talířku, aby se nerozmočily.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz