Recept Rybí polévka s garnáty

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rybí polévka s garnáty

Postup

1. Garnáty vyjmeme z krunýřů a odložíme je stranou. Odstraníme střívka a garnáty opereme. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Rozehřejeme olej a osmahneme na něm garnátové krunýře, čtvrtky cibule, koriandr a bobkový list. Bohatě pokapeme suchým vermutem. Pak přidáme bílé víno, 1 litr vody a rybí odřezky. Uvedeme do varu a vaříme na malém ohni zhru­ba 20 minut. 2. Očistíme a omyjeme fenykly, mrkev oloupeme. Obojí rozkrájíme na tenké plát­ky nebo na nudličky. Kopr opereme, osušíme a otrháme lístky. Rybí polévku přecedíme přes síto, osolíme, opepříme, vložíme fenykl a mrkev, asi 10 min. povaříme. Přidáme garnáty a ještě 3 min. vaříme. Přisolíme a posy­peme koprem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 27.10.03 vloženo
  • 4144x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • na osobu, asi 230 kcal, 960 kJ, 22 g bílkovin, 7 g tuků, 10 g sacharidů
  • 250 g syrových garnátů v krunýři
  • 500 g rybích odřezků
  • 2 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička semen koriandru
  • 1 bobkový list
  • 125 ml suchého vermutu
  • 375 ml bílého vína
  • 2 fenyklu
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 svazek kopru
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí polévka s garnáty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz