Recept Rybí polévka (pro Střelce)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do osolené vody na polévku přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (nejvíce celeru) a chvíli povaříme. Hlavu kapra zbavenou skřelí zalijeme vodou a vaříme zvlášť 10 minut. Maso z hlavy zbavíme kostí, vložíme je do polévky k zelenině spolu s procezeným vývarem z hlavy. Pak zahustíme polévku žlutou jíškou, přidáme do ní oprané, nakrájené vnitřnosti (játra, mlíčí, jikry) a polévku dobře povaříme. Před podáváním ji okořeníme květem a podáváme k ní smaženou housku. Též můžeme v polévce povařit na růžičky rozebraný květák. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 25.10.04 vloženo
  • 4652x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80 g zeleniny
  • sůl
  • 40 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • vnitřnosti a hlava z kapra
  • muškátový květ na špičku kulatého nože
  • pažitka
  • 150 g květáku
  • 80 g housky
  • 10 g másla.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí polévka (pro Střelce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz