Recept Rybí mušle

Nero Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rybí mušle

Postup

Napůl rozmrazené rybí filé vaříme v 1 l osolené vody, do které jsme přidali 200 ml mléka, po dobu 15 minut. Pak je rozkrájíme na kostky a vložíme do mísy. Napůl rozmrazené krevety vaříme 10 minut ve vývaru z vody, soli, octa, celého pepře, bobkového listu a zelené petržele. Jsou-li velké, rozkrájíme je a vložíme rovněž do mísy s rybou. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na kostky a přidáme do mísy. Dále přidáme pokrájené olivy, bešamelovou omáčku a polovinu nastrouhaného ementálu. Směs dobře promícháme a naplníme jí lastury z mušlí sv. Jakuba. Zbylý sýr promícháme se strouhankou a směsí posypeme povrch obsahu mušlí. Máslo rozpustíme a polijeme jím všechny mušle. Mušle zapékáme při 220° C po dobu 10 až 15 minut. Po vyjmutí z trouby ozdobíme půlkami oliv a krevetami.

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 23.10.08 vloženo
  • 6873x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g filé z aljašské tresky
  • 200 ml mléka
  • 1/16 l octa
  • 150 g černých vypeckovaných oliv
  • 3 ks vejce
  • 375 ml " bešamelové omáčky,":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=22815
  • 150 g strouhaného ementálu
  • 150 g vyloupaných krevet
  • 75 g másla
  • hrst strouhanky
  • 5 zrnek pepře
  • 1 ks bobkový list
  • zelená petržel
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • 12 ks půlek černých oliv
  • 6 ks krevet

Doporučená příloha

  • pečivo, bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí mušle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybí mušle

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí mušle

Tenhle recept mne opět přenesl do dětských let.
Maminka zapékala v lasturách od Hřebenatek různé dobroty s bešamelem.
Mám podezření že se to tenkrát obešlo bez krevet a oliv.

Tyto lastury jsme také používali k servírování nedělní zmrzliny. Tak výborně jako tenkrát zmrzlina už nikdy nechutnala.

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí mušle, Nero

Nero, to je velmi pěkný recept a moc se mi hodí. Mám mušle pořád zatavené v igelitu, leží pořád na lednici a já se na ně dennodenně koukám a nevím, co s nimi.
Sice pár receptů mám už uloženo, ale tento se mi zamlouvá nejvíc. :-)
Pac a pusu (to první Tobě)
Sylvie

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz