Recept Rybí mušle

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rybí mušle

Postup

Napůl rozmrazené rybí filé vaříme v 1 l osolené vody, do které jsme přidali 200 ml mléka, po dobu 15 minut. Pak je rozkrájíme na kostky a vložíme do mísy. Napůl rozmrazené krevety vaříme 10 minut ve vývaru z vody, soli, octa, celého pepře, bobkového listu a zelené petržele. Jsou-li velké, rozkrájíme je a vložíme rovněž do mísy s rybou. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na kostky a přidáme do mísy. Dále přidáme pokrájené olivy, bešamelovou omáčku a polovinu nastrouhaného ementálu. Směs dobře promícháme a naplníme jí lastury z mušlí sv. Jakuba. Zbylý sýr promícháme se strouhankou a směsí posypeme povrch obsahu mušlí. Máslo rozpustíme a polijeme jím všechny mušle. Mušle zapékáme při 220° C po dobu 10 až 15 minut. Po vyjmutí z trouby ozdobíme půlkami oliv a krevetami.

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 23.10.08 vloženo
  • 6346x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g filé z aljašské tresky
  • 200 ml mléka
  • 1/16 l octa
  • 150 g černých vypeckovaných oliv
  • 3 ks vejce
  • 375 ml " bešamelové omáčky,":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=22815
  • 150 g strouhaného ementálu
  • 150 g vyloupaných krevet
  • 75 g másla
  • hrst strouhanky
  • 5 zrnek pepře
  • 1 ks bobkový list
  • zelená petržel
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • 12 ks půlek černých oliv
  • 6 ks krevet

Doporučená příloha

  • pečivo, bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí mušle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rybí mušle

Tenhle recept mne opět přenesl do dětských let.
Maminka zapékala v lasturách od Hřebenatek různé dobroty s bešamelem.
Mám podezření že se to tenkrát obešlo bez krevet a oliv.

Tyto lastury jsme také používali k servírování nedělní zmrzliny. Tak výborně jako tenkrát zmrzlina už nikdy nechutnala.

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rybí mušle, Nero

Nero, to je velmi pěkný recept a moc se mi hodí. Mám mušle pořád zatavené v igelitu, leží pořád na lednici a já se na ně dennodenně koukám a nevím, co s nimi.
Sice pár receptů mám už uloženo, ale tento se mi zamlouvá nejvíc. :-)
Pac a pusu (to první Tobě)
Sylvie

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz