Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Filé osušíme. Nakrájíme na malé kousky, které osolíme a lehce obalíme v trošce mouky, do níž jsme vmíchali provensálské koření. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmažíme ji společně s rybou na oleji. 2. Z másla a zbylé mouky umícháme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem nebo smetanou a za stálého promíchávání připravíme hustý bešamel. Vsypeme strouhaný sýr a když se rozpustí, omáčku podle zvyku osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme lžíci jemně pokrájené petrželky. 3. Opečené rybí maso rozdělíme do tukem vymazaných lastur nebo zapékacích misek. Přelijeme bešamelem a v předehřáté troubě přibližně 15 minut zapékáme. Podáváme nejlépe s drobným bílým pečivem.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rybí maso v lasturách *
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
podobný pokrm připravujeme z hřebenatek. Před vložením do trouby lehce posypem strouhankou, mňam;-)