Recept Rybí krokety Halky

bedla Běloruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rybu očistíme, vykucháme, zbavíme šupin a stáhneme kůži. Podle možností vykostíme, nakrájíme na kousky, přidáme v mléce vymáčenou veku, zesklovatělou cibulku, sůl a pepř a vše dvakrát umeleme. Mleté rybí maso spojíme s vejcem, důkladně zamícháme a uděláme kuličky velikosti vlašského ořechu, nebo švestky. Obalíme v mouce a opečeme na oleji. Teplé opečené kroketky položíme do kastrolu, zalijeme tomatovým protlakem, bílým vínem a posypeme petrželkou a koprem. Zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 10 - 15 min. Poté kastrol uložíme do chladu a přidáme ještě česnek. Podáváme studené.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 26.08.05 vloženo
  • 4791x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Ingredience

  • 600 g jakékoli sladkovodní ryby
  • 100 g veky
  • 4 cibule
  • 4 PL oleje
  • 100 g tomatového protlaku
  • 100 ml bílého přírodního vína
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • kopr
  • petrželka
  • sůl
  • pepř.

Doporučená příloha

  • chléb, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí krokety Halky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz