Recept Rybí klobásy

manek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme, abychom zlikvidovali jemné mezisvalové kůstky. Bůček pomeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty, měla by to být hustá kompaktní směs. Necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet a naplníme do střívek. Udíme při teplotě cca 90°C 5 hodin.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.09.06 vloženo
  • 13097x zobrazeno

Ingredience

  • 9 kg plevelných ryb (plotice, perlín, karas, apod.)
  • 3 kg vepřového bůčku (může být i tučnější sekaná)
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • 15 g drceného kmínu
  • 10 g majoránky
  • mletá pálivá paprika
  • mletá sladká paprika
  • cca 1/2 l rybího vývaru z hlav, kostí a ploutví (případně vývar z masoxu).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí klobásy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybí klobásy

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

Dokonáno jest! Opravena doba a teplota pro uzení, dělaly se 5 hodin při 90°C, chuť skvělá, nikdo nepoznal z čeho jsou. Testováno na štamgastech naší hospůdky, bylo konstatováno, že jsou jedlé a může se pokračovat v jejich výrobě. K experimentům nakonec nedošlo, protože jsem je páchal v noci a skončil jsem s tím ve tři ráno, takže na nějaké pokusy jsem neměl náladu. A mimo to mi víno vypila žena se sousedkou ještě než jsem ho stačil aspoň dvě decky odlít… :-)

Alice_G
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

už voní po celé republice:-)))) Tak já pak umyju nádobí. Vidíš, manku, jak tvůj recept sdružuje lidi? AG

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy - pánové :o)

Když to tak čtu, nedá mi to, znáte to, už když se o tom píše, začíná to vonět!
Mám recept, kde místo vepřového bůčku je používaná slanina, a poměr masa rybího a ostatního je trochu jiný. No, to aby řeč nestála.

Zdravím :o)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy - Ivo,

pytlačit není třeba, ryby už jsou v mražáku připravené, vykuchané, asi 12 kg - jenom pomlít a doplnit! :-)

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy - Pánové...

…a co byste řekli/povedali na to, že Mánek „upytlačí“ ryby, já zakurím a Kltko pride so svojim bielým…hihi

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

Nu což, je to vlastně pokus. Tak můžu zkusit, jenom s tím označením co je co budou asi problémy. Skleróza už vystrkuje růžky, a se zapisováním mám zase problémy já! :-)

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

a ešte ma napadlo, ak bôčik, tak azda aj muškátový oriešok (ku sekanej už nie, tá má svoju výraznú chuť)

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

manku, a čo tak skúsiť nahradiť vývar pol litrom bieleho suchého? Rybie klobásy som síce nikdy nerobil ale do divých (=divinových) som vždy dával červené víno
Kuriča nepotrebuješ? ;o)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy - Jandule,

to víš, že dám vědět! Uvidíme, možná to bude chtít delší dobu, ale zase rybího masa je tam víc a to tolik nepotřebuje. Zatím jsem jenom získal recept, praxe nám ukáže, jak je to doopravdy! :-)

Ryby jsou nachytané (i nachystané), sekaná je taky v mrazáku, takže v sobotu se bude udit. A nejenom klobásy, bůček se už taky válí v nálevu, haha!

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy - Jandule

Ta doba uzení nemá ani tak vliv na způsob spotřeby, jako spíše na trvanlivost. Budeš-li udit studeným kouřem, pak Ti klobásy vydrží i několik měsíců (samozřejmě pokud dodržíš potřebnou dobu uzení - v daném případě 48 hod.). A když požiješ kouře o teplotě cca 75°C, tak udíš zhruba 5 hod., ale trvanlivost je asi stejná, jako bys koupila v krámě kabanos… :-)))

Labužník jandule02
1098 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

Teď jsem si uvědomila - nebo možná, že to je správně v případě, že se jedná o klobásy určené k další tepelné úpravě. Každopádně bych ráda věděla, jak to dopadlo, můžeš mi poslat zprávu? Díky.

Labužník jandule02
1098 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

To by opravdu nemuselo být špatné. Jenom malá připomínka ze zkušenosti, manku, doba uzení je určitě podstatně delší, tak bych to udila asi tak 8-10 hod. studeným kouřem.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz