Recept Rybí klobásy

manek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme, abychom zlikvidovali jemné mezisvalové kůstky. Bůček pomeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty, měla by to být hustá kompaktní směs. Necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet a naplníme do střívek. Udíme při teplotě cca 90°C 5 hodin.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.09.06 vloženo
  • 13229x zobrazeno

Ingredience

  • 9 kg plevelných ryb (plotice, perlín, karas, apod.)
  • 3 kg vepřového bůčku (může být i tučnější sekaná)
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • 15 g drceného kmínu
  • 10 g majoránky
  • mletá pálivá paprika
  • mletá sladká paprika
  • cca 1/2 l rybího vývaru z hlav, kostí a ploutví (případně vývar z masoxu).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí klobásy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybí klobásy

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

Dokonáno jest! Opravena doba a teplota pro uzení, dělaly se 5 hodin při 90°C, chuť skvělá, nikdo nepoznal z čeho jsou. Testováno na štamgastech naší hospůdky, bylo konstatováno, že jsou jedlé a může se pokračovat v jejich výrobě. K experimentům nakonec nedošlo, protože jsem je páchal v noci a skončil jsem s tím ve tři ráno, takže na nějaké pokusy jsem neměl náladu. A mimo to mi víno vypila žena se sousedkou ještě než jsem ho stačil aspoň dvě decky odlít… :-)

Alice_G
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

už voní po celé republice:-)))) Tak já pak umyju nádobí. Vidíš, manku, jak tvůj recept sdružuje lidi? AG

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy - pánové :o)

Když to tak čtu, nedá mi to, znáte to, už když se o tom píše, začíná to vonět!
Mám recept, kde místo vepřového bůčku je používaná slanina, a poměr masa rybího a ostatního je trochu jiný. No, to aby řeč nestála.

Zdravím :o)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy - Ivo,

pytlačit není třeba, ryby už jsou v mražáku připravené, vykuchané, asi 12 kg - jenom pomlít a doplnit! :-)

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy - Pánové...

…a co byste řekli/povedali na to, že Mánek „upytlačí“ ryby, já zakurím a Kltko pride so svojim bielým…hihi

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

Nu což, je to vlastně pokus. Tak můžu zkusit, jenom s tím označením co je co budou asi problémy. Skleróza už vystrkuje růžky, a se zapisováním mám zase problémy já! :-)

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

a ešte ma napadlo, ak bôčik, tak azda aj muškátový oriešok (ku sekanej už nie, tá má svoju výraznú chuť)

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

manku, a čo tak skúsiť nahradiť vývar pol litrom bieleho suchého? Rybie klobásy som síce nikdy nerobil ale do divých (=divinových) som vždy dával červené víno
Kuriča nepotrebuješ? ;o)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy - Jandule,

to víš, že dám vědět! Uvidíme, možná to bude chtít delší dobu, ale zase rybího masa je tam víc a to tolik nepotřebuje. Zatím jsem jenom získal recept, praxe nám ukáže, jak je to doopravdy! :-)

Ryby jsou nachytané (i nachystané), sekaná je taky v mrazáku, takže v sobotu se bude udit. A nejenom klobásy, bůček se už taky válí v nálevu, haha!

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy - Jandule

Ta doba uzení nemá ani tak vliv na způsob spotřeby, jako spíše na trvanlivost. Budeš-li udit studeným kouřem, pak Ti klobásy vydrží i několik měsíců (samozřejmě pokud dodržíš potřebnou dobu uzení - v daném případě 48 hod.). A když požiješ kouře o teplotě cca 75°C, tak udíš zhruba 5 hod., ale trvanlivost je asi stejná, jako bys koupila v krámě kabanos… :-)))

Labužník jandule02
1099 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

Teď jsem si uvědomila - nebo možná, že to je správně v případě, že se jedná o klobásy určené k další tepelné úpravě. Každopádně bych ráda věděla, jak to dopadlo, můžeš mi poslat zprávu? Díky.

Labužník jandule02
1099 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí klobásy

To by opravdu nemuselo být špatné. Jenom malá připomínka ze zkušenosti, manku, doba uzení je určitě podstatně delší, tak bych to udila asi tak 8-10 hod. studeným kouřem.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz