Recept Rybí karí s brambory a dýní

Labužník terinka02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory i dýni oloupeme a nakrájíme na kostky asi 1,5 cm na 1,5 cm. Cibuli oloupeme nakrájíme na měsíčky. Olej rozpálíme na pánvi a krátince na něm osmahneme karí koření, přidáme cibuli a asi 2 minuty opékáme. Přilijeme kokosové mléko a necháme ho přejít varem. Brambory přidáme ke kokosovému mléku a vaříme je 10 minut, pak přidáme dýni. Rybu naporcujeme na asi 2 cm velké kousky, osolíme je, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Nakonec rybu přidáme k bramborům s dýní a na velmi mírném plameni ji necháme povařit asi 5 minut, aby do sebe zatáhla chuť. Nakonec kari podle chuti osolíme, opepříme nebo okyselíme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.02.05 vloženo
  • 5395x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 700 g dýně (Hokkaidó)
  • 1 cibule
  • 2 PL oleje
  • 1 lžička karí směsi (např. Curry red hot)
  • 400 g neslazeného kokosového mléka
  • 500 g filetu z bílé ryby (treska)
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • nějaké dobré vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí karí s brambory a dýní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybí karí s brambory a dýní

Mischka
38 příspěvků 17.11.09 20:00
Re: Rybí karí s brambory a dýní

Je to moc dobré! Použila jsem červenou kari pastu a z ryb pangasia - nemá ale moc výraznou chuť, takže příště lépe nějakou jinou. Dýně se úplně rozvařila, takže konzistencí toto jídlo vypadalo jako bramborový guláš s vůní Indie;)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí karí s brambory a dýní - terinko...

nějak mně ulít nadpis, omlouvám se ;o)
Nic ve zlém, ale do Japonska jsem jezdila na služební cesty víc jak dvě desetiletí a tento recept od tam tedy nepochází. Japonci do svého Karí nedávají kokosové mléko (možná to je nějaké červené karí z Thajské kuchyně). Dávají tam Roux (zásmažku) pro přípravu japonského karí, která již obsahuje koření. Japonské dosti husté karí miluji, zvláště proto, že není tak ostré jako třeba karí z Indie. Nevím, proč jsi recept zařadila pod Japonsko, možná proto, že tam je Hokkaidó dýně?

Přeji Ti pěknou neděli!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí karí s brambory a dýní- terinko...
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz