Recept Rybí hrnec po francouzsku

pepicek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rybí hrnec po francouzsku

Postup

1. Kostku rybího bujonu dáme vařit s 500 ml vody, bobkovým listem, tlučeným pepřem a solí. Cibuli oloupeme, protkneme hřebíč­kem, přidáme do vývaru a necháme povařit na mírném ohni. 2. Mrkev a kedluben oloupeme a pokrájíme na kostičky. Pórek očistíme, rozkrájíme na špalíčky a omyjeme. 3. Vykostěné porce kapra omyjeme pod te­koucí studenou vodou, osušíme, nakrájíme na menší kousky a přidáme spolu s rozkráje­nou zeleninou do vývaru. Dusíme na malém ohni asi 10 min. 4. Bílé víno a smetanu rozšleháme a vmícháme do pokrmu. Osolíme a opepříme.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 19.10.01 vloženo
  • 6749x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 ml rybího bujonu z kostky
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička nahrubo roztlučených zrnek pepře
  • sůl
  • 1 cibule
  • 1 hřebíček
  • 4 mrkve
  • 1 kedluben
  • 2 pórky
  • 400 g porcovaného kapra
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g smetany
  • bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí hrnec po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz