Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Katka_H02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Filety vyndáme z mrazáku a necháme asi 15 minut ležet . Zapneme troubu na 200 stupňů. Mezitím si opražíme ořechy a odstraníme z nich slupku. Nastrouháme je najemno. Nivu nastrouháme také najemno. Smícháme 3/4 nivy s ořechy a strouhankou. Přidáme jemě nasekaný česnek a 1/2 KL bylinek. Nesolíme. Potom filety(ještě téměř zmrzlé) osolíme, opepříme a zaprášíme polohrubou moukou. Na oleji je krátce z obou stran opečeme. Dáme je do zapékací mísy. Do výpeku na pánvi nalijeme víno a dáme zbytek nivy a bylinek. Mírně vaříme dokud se niva nerozpustí. Tímto přelijeme filety. Posypeme je ořechovou směsí a poklademe tenkými plátky másla. Zapékáme asi 20 minut.
Recept je z kategorií: Filé
Opečené plátky brambor, bílé víno.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rybí filety s ořechovou krustou
Mňááááám. Už jsou v oblíbených. Hnedka vyzkouším.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Katko, hezky!!!!
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Katusko, moc dobroucke. Ja delam neco obdobneho, ale bez nivy, kterou zamenim za smes strouhaneho vice druhu syru (manzel totiz typy plesnivych syru nerad) a misto strouhanych liskovych orechu davam vlasske. Takze si urcite pro sebe vyzkousim tu variantu s plesnakem.
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Já původně osolila i y ořechy a ujele mi zaručeně ruka. Já tu sůl asi vynechám i u té omáčky. Lepší při než pře, jak říkal děda.
No, trošku mě to zarazilo, že jsi ještě solila, to je pravda.
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušej. Je to výsledek mé noční nespavosti. Dnes vyzkoušený a výborný. Jen jsem to přehnala se solí. Ta niva je slaná dost. Proto solit opatrně.
Tohle se mi moc líbí, vyzkouším.
KatkoH, díky!