Recept Rybí filet zapečený s bešamelem
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Ryby jsou zdravé, děláme je tedy co nejčastěji, ale občas zapracuje fantazie a to je výsledek. Nutno uvést, že autorem je můj muž, nikoli já.
Postup
Porce ryby osolíme a potřeme rozetřeným česnekem, zprudka opečeme na olivovém oleji. V menším hrnci si rozpustíme máslo, zasypeme moukou a necháme zpěnit, zalijeme mlékem a mícháme do hladka až do varu. Necháme chvíli povařit (stále mícháme) a odstavíme. Přidáme sůl, strouhaný sýr, bazalku a sladkou papriku, citronovou šťávu, dobře rozmícháme. Opečené porce ryby dáme do zapékací mísy, zalijeme připravenou omáčkou a necháme zapéct cca 30 min. na 180°C. Z trouby vyndáme v okamžiku, kdy se začínají na povrchu dělat hnědnoucí místa.
- 09.03.16 vloženo
- 2253x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 porce ryby (může být rozporcovaný filet okouna nilského, pangase, candáta, či tresky - ale pokud možno bez kostí)
- 2 větší stroužky česneku
- sůl
- olivový olej
- bešamelová omáčka:
- 50 g másla
- 1 PL hladké mouky
- mléko dle potřeby (200-250 ml)
- 1 PL strouhaného parmazánu
- 1 ČL sladké papriky
- 1 PL nasekané bazalky
- sůl
- šťáva z jednoho citronu
Doporučená příloha
opečené brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rybí filet zapečený s bešamelem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rybí filet zapečený s bešamelem