Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rybí filé nakrájíme na plátky. Z alobalu vytvoříme malé korýtko, na dno dáme polovinu másla, potom střídavě prokládáme vrstvu filé a vrstvu hub, osolíme. Na vrch přijdou houby a druhá polovina másla. Korýtko vložíme do horké trouby a necháme zapéct dorůžova. Podáváme s opečeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Recept je z kategorií: Filé
vinea
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rybí filé s houbami
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky:-) Já to právě taky vidím poprvé, proto mě ten libeček nenapadl, pořád jsem pátrala u čeho se používá kořen. Ten recept je překlad z maďarštiny, tak kdoví, z jaké je to oblasti a jak je starý. Papa a hezký den.
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
ligurček je libeček a že by sa používalo niečo iné, ako vňať, počujem prvý raz.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Teď úplně mimo mísu - prosím, co je ligurček? Já mám také okno a když jsi na drátě:-)), prosím, mám tu recept na polévku z husích drůbků a je tam kúsok ligurčekového koreňa. Ve slovníku jsem to nenašla. Díky
Tea
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
P.S. Odkedy som túto úpravu rôznych a úplne čerstvých rýb vyskúšala, prestala som si ryby objednávať v reštauráciách.
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
obyčajne nemám s češtinou problémy, ale momentálne mám nejaké okno (vek už na to pomaly mám), pahreba sú žeravé uhlíky po ohni
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Dříve se rybí filé prodávalo v kostkách a na porce se muselo nakrájet, je pravda, že mi tento fakt při psaní receptu unikl. Zdraví Libuše.
Ne, že bych chtěla být přemoudřelá, ale filé jako takové jsou plátky. Mají se ještě nějak nařezat?
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Svato, prosím, co je pahreb - popel, Slovensko a jeho jazyk mám ráda, ale také mám veeelkééé mezery
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Toto mám vyskúšané s čerstvo chyteným kapríkom pečeným v pahrebe, ale ani filé nemusí byť od veci.