Recept Rybí filé na šalvěji

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Porce filé zakapeme citronovou šťávou a dáme na 10 minut odležet spolu s nakrájenou cibulí na kolečka, česnekem nakrájeným na plátky, pokrájenými bylinkami, solí, pepřem, vše zalité bílým vínem. Na pánev dáme olej mírně zahřejeme a opatrně vložíme celý obsah marinovaného filé. Dusíme kolem 10 minut i déle. V další nádobě na zbytku oleje opražíme nakrájené na jemné plátky okurky (mohou být i cukety), spařená, oloupaná rajčata a na proužky nakrájené zelené papriky. Vše mírně osolíme a podusíme doměkka. Měkkou zeleninu přidáme k filé a ještě 5-8 minut prohřejeme. Dochutíme.

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 10.07.07 vloženo
  • 3148x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g rybího filé
  • citronová šťáva
  • olej i olivový
  • 1-2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • 2-3 PL bylinek (šalvěj-2-4 lístečky, zbytek-pažitka, petržel)
  • 5 PL suchého bílého vína
  • 2 čerstvé malé okurky
  • 5 oloupaných rajčat
  • 2 zelené papriky
  • pepř.

Doporučená příloha

  • u nás to je chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí filé na šalvěji

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jahodový pohár Jahodový pohár
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz