Recept Rybi chutovka podle Muldaševa

airan Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Filety poradne natreme 250g morske soli, prendame do misy a zatizime. Nechme v chladu! 1den: (po 24h) slijeme pripadnou tekutinu. 2den: slijeme tekutinu, pridame dalsich 250g soli, natreme filatka a obratime. Opet zatizime. 3den: slijeme pripadnou tekutinu. 4den: slijeme tekutinu, pripravime si zvlast roztok z 2litry vody a 500g morske soli a nechame v ni filatky aby se "topili" po dobu 3 dny. Pak je precedime (nemyjeme, jen osusime) a ponechame tak asi hodinku v hladu aby oshli poradne. Z koreni a vinu udelame kasicku, potreme ze vsech stran a povesime v miste, kde se hodne vetra nebo klidne venku na balkone. Muze se to delat i lete, jen nevystavovat primemu slunku. Susime tak 7 az 10 dny podle velikosti filatka, ochutnavat muzete zacit jeste drive:-) Tento recept mam od znameho, ktery ho dostal udajne primo od Ernsta Muldaseva - svetoznamymu ocnimu chirurgovi a spisovateli. Protoze nam to silene chutnalo (byli jsme primo u vytrzeni) udelal nam ten znamy krychli na suseni z tenkych drevenich latek po obvodu, nahore stejne latky na poveseni a ram na prikryti. Vse jsme omotali facovinou, aby se k filatkum nedostali prach nebo hmyz. Protoze nejsem si jista zda se tato ryba vyskytuje tady pod stejnym jmenem, doufam ze nekdo to uvede na pravou miru:-) Manku, kde jsi?

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 01.03.06 vloženo
  • 4043x zobrazeno

Ingredience

  • 3 kg file z velkeho tolstoloba
  • 2 balicky morske soly x 500g
  • pepr
  • sladka mleta paprika
  • paliva mleta paprika
  • 2 palicky cesneku
  • divoky tymian
  • 1sklenka bile vino(200ml)

Doporučená příloha

  • vino, vodka, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybi chutovka podle Muldaševa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybi chutovka podle Muldaševa

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybi chutovka podle Muldaševa - Kardo,

tolstolobik i tolstolobec papají hlavně rostliny, plankton - no snad jako další chod…
Tedy určitě! :-)

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybi chutovka podle Muldaševa

Karda, urcite to jde i s jinyma rybama, jen nas ten znamy z Baškirska trval na tom, ze prave protoze je to tlusta ryba, je to z ni nejlepsi:-))

karda
72 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybi chutovka podle Muldaševa

Tolstolobik nebo tolstolobec se určitě těžko chytá vzhledem k jeho způsobu výživy (plantkton), ale jistě se dá nahradit jinou rybou. Jen bych doporučoval spodní partii břicha odřezat a vyhodit je to čistý rybí tuk! Jinak recept super! Vyzkouším s ostroretkami ap..

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybi chutovka podle Muldaševa - Svato,

Je to opravdu velka pohoutka! Sice trochu pracnejsi, ale stoji za to:-))

svato
1447 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybi chutovka podle Muldaševa

Tolstolobikov je tu dosť, syn je rybár a recept je sympatický. Táto ryba má pomerne mastné mäso a pri tomto spôsobe spracovania je to zrejme plus.

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybi chutovka podle Muldaševa - karminek,

asi to bude tolstolobik:-) Dekuji za upozorneni. Pry s zadnou jinou se nedosahne ten spravny chutovy vysledek:-)

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybi chutovka podle Muldaševa

Tolstoloba ne tolstolobika?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz