Recept Rybí chawder podle Indiánů ze Sioux

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ve velkém hrnci usmažíme špek, který pak vyndáme na papírový ubrousek. Tuk z hrnce odstraníme až na jednu lžíci a přidáme cibuli a saturejku. Smažíme po 5 min. za občasného míchání. Přidáme brambory, mrkev, vodu a sůl. Necháme přijít do varu, přikryjeme a pomalu vaříme po 20 min. do měkka. Přidáme rybu a vaříme dalších 5 min. Nakonec přidáme smetanu a pepř a prohřejeme ( nevaříme ). Je-li chawder moc hustý, přidáme trošku vody. Podáváme v hlubokých talířích ozdobené pokrájeným špekem a petrželkou s pažitkou. Chawder je něco mezi hustou polévkou a ragú.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 08.04.02 vloženo
  • 3394x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 4 plátky špeku
  • 2 cibule na plátky nakrájené
  • 1 lžička saturejky
  • 6 brambor oloupaných, na kostky nakrájených
  • 3 mrkve na plátky nakrájených
  • 1 litr vody
  • 1 lžička soli
  • 500-750g bílé ryby, nejlépe Tresky
  • 300 ml smetany
  • bílý pepř podle chuti
  • 2 lžíce petrželky
  • 2 lžíce pažitky

Doporučená příloha

  • Černý chleba a jiné pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí chawder podle Indiánů ze Sioux

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz