Recept Rybářský bramborový salát

Eleeen Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout. Poté je oloupeme, nakrájíme na kolečka (tloušťka cca 5 mm) a dáme do mísy. Majonézu rozmícháme s kari kořením, se solí, troškou pepře a s nasekaným koprem, smícháme s bramborami. Salát necháme v lednici vychladit nejméně 2 hodiny. Poměr brambor a majonézové zálivky nechávám na Vás, já dávám méně. Takto upravený salát jsem jedla v restauraci na Rybích dnech.

Recept je z kategorií: Bramborové saláty

Nahlásit recept

  • 13.12.05 vloženo
  • 4065x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor - buď menší olejnaté anebo rohlíčky
  • 1 majonéza
  • kopr
  • kari koření
  • sůl
  • bílý pepř

Doporučená příloha

  • ryba smažená, pečená, grilovaná…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybářský bramborový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybářský bramborový salát

petrunka
102 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybářský bramborový salát

moc dobrý salát, ráno jsem ho vytvořila, ted se chladí a večer bude k rybě. vypadá a chutná výborně. akorát místo majolky jsem dala zakysanou smetanu. diky za recept :)

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybářský bramborový salát

Děkuji za vyzkoušení receptu a za pochvalu!!!

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybářský bramborový salát

Hledala jsem ve svých „oblíbených“ přílohu k obyčejným rybím prstům a tenhle salát mi padl do oka - už kvůli názvu:-). Je naprosto skvělý a krásně vypadá (pro barvu jsem dala šafrán rozmíchaný ve lžíci mléka), už jsem ho musela schovat do ledničky, aby rodině k té večeři vůbec něco zbylo :-))
Jenom jsem zklamaná z kupovaného kopru, mohl by být aromatičtější - tenhle chutná jako tráva. Tedy ne, že bych jedla trávu..:-) To už je lepší mražený od Findus, tak příště.
Eleeenko, díky za recept, ten budu realizovat často! B.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybářský bramborový salát

toho curry se tam dává jen trošku, víceméně kvůli žluté barvičce, takže můžeš použít i kurkumu samotnou anebo třeba šafrán, ten staročeši podle mě používali.
Ale i bez žlutého zabarvení to jistě bude dobré. ;-D
Děkuju za přečtení receptu.

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybářský bramborový salát

Superk, som zaťažená na kôpor, ale nikdy ma nenapadlo, dať ho do zemiakového šalátu. Ale sorry, ja vynechám curry. Nie, že by som ho nemala rada, ale so zemiakmi nemusím. Inak krásny nápad, díky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Květáková polévka Květáková polévka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz