Recept Ryba ve sladkokyselé omáčce (Escabeche)

Filipínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1) Zahřejeme olej a zprudka na něm osmažíme naporcovanou rybu. 2) Smícháme ocet,vodu,cukr a sůl pro získání sladkokyselé chuti 3) Na středně horké pánvi restujeme česnek do té doby , než trošku zhnědne, cibuli do té doby , než zesklovatí .Přidáme nasekaný zázvor a octovou směs a sójovou omáčku. Když směs začne vařit přidáme osmaženou rybu a papriku a mouku pro ztloustnutí omáčky . Zvolna vaříme 5 minut.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 14.12.04 vloženo
  • 6006x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700g modré mořské ryby ( může být nahrazeno kaprem),4 PL nasekaného čerstvého zázvoru,1/2 šálku hnědého třtinového cukru,1 šálek vinného octa,1 nakrájená cibule.6 PL nasekaného česneku,1 šálek nakrájené papriky,1 PL lžíce mouky,4 PL oleje,2 PL sójové omáčky, 1 šálek vody,sůl, glutasol.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryba ve sladkokyselé omáčce (Escabeche)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 08.12.11 22:00

I ty asijské recepty se někdy dost podobají. Přidat trochu mrkve a ananasu a máme tu Sweet and Sour Fish.
Ráda bych se zeptala co je to modrá mořská ryba. A už vůbec nevím která mořská ryba by se dala nahradit kaprem.
S moukou si také nejsem jistá. Asi bych použila škrob nebo Marantu třtinovou.
Určitě by to bylo chutné i s kousky vepřového masa. To je tu (i na Filipínách) velice oblíbené.

Bento
794 příspěvků 07.12.11 14:09

Hmm, nechcem pridat a zase mazat , toto tu je Filipinska verzia povodneho Spanielskeho receptu, tam sa ale ryby nalozia cez noc do marinady Escabeche, a jedia sa studene, mam ich nalozene :roll: ale zase sa dakdo ozve ze uz su tu pod podobnym -inym menom.( vid foto )

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kuře na medu Kuře na medu
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz