Recept Ryba v pivní omáčce

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ryba v pivní omáčce

Postup

Do hrnce přidat mrkev, pórek, 3 šalotky na plátky nakrájené a kytičku. (Když jste použili celých, ryb tak přidejte také kosti a odřezky.) Nalít na vše pivo a vařit po 30min. Slít do misky a uschovat tekutinu. Zbytek vyhodit. Obalit rybu v mouce. Na velké pánvi rozehřát máslo a osmažit na jemno nakrájenou šalotku. Přidat rybu a rychle ji osmažit. Přilít vývar a vše dusit přikryté po 45min.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 10.09.02 vloženo
  • 6646x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1kg rybího filé, nakrájeného na větší kousky, nebo 2kg celých ryb a z nich filé připravené a vykostěné (vhodné ryby jsou bílé tuhé ryby jako je Treska, Mořský jazyk, Ďábel mořský, Štika, Kapr nebo podobné ryby)
  • 2 mrkve, očištěné a na plátky nakrájené
  • 1 pórek, očištěný a na plátky nakrájený, pouze bílá část
  • 6 hnědých šalotek, oloupaných, 3 na plátky nakrájené a 3 na jemno posekané
  • 1 kytička na ochucení (snítka čerstvé petrželky, bobkový list a snítka tymiánu, svázané kuchyňským motouzkem)
  • 1l tmavého piva
  • mouka
  • máslo
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • Pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryba v pivní omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Gratinované brambory (DIA)*

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Chléb s celerem Chléb s celerem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz