Recept Ryba v pivní omáčce

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ryba v pivní omáčce

Postup

Do hrnce přidat mrkev, pórek, 3 šalotky na plátky nakrájené a kytičku. (Když jste použili celých, ryb tak přidejte také kosti a odřezky.) Nalít na vše pivo a vařit po 30min. Slít do misky a uschovat tekutinu. Zbytek vyhodit. Obalit rybu v mouce. Na velké pánvi rozehřát máslo a osmažit na jemno nakrájenou šalotku. Přidat rybu a rychle ji osmažit. Přilít vývar a vše dusit přikryté po 45min.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 10.09.02 vloženo
  • 6372x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1kg rybího filé, nakrájeného na větší kousky, nebo 2kg celých ryb a z nich filé připravené a vykostěné (vhodné ryby jsou bílé tuhé ryby jako je Treska, Mořský jazyk, Ďábel mořský, Štika, Kapr nebo podobné ryby)
  • 2 mrkve, očištěné a na plátky nakrájené
  • 1 pórek, očištěný a na plátky nakrájený, pouze bílá část
  • 6 hnědých šalotek, oloupaných, 3 na plátky nakrájené a 3 na jemno posekané
  • 1 kytička na ochucení (snítka čerstvé petrželky, bobkový list a snítka tymiánu, svázané kuchyňským motouzkem)
  • 1l tmavého piva
  • mouka
  • máslo
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • Pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryba v pivní omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz