Recept Ryba v ostré omáčce
spiser Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Ikan semur jawa.
Postup
Rybu rozkrájejte na asi 5 cm velké kousky. Kousky osolte, pokapejte je limetkovou stávou a nechte je stát 20 minut. V hrnci rozehrejte olej, rybu osuste a fritujte ji v tomto oleji az je svetle hnedá. Dejte ji na kuchynský papír který odssaje prebytecný tuk. Z hrnce odlejte olej tak, aby v hrnci zustaly jen asi 3 Pl oleje. Na tomto oleji orestujte cibuli a cesnek do svetle hneda. Do hrnce prilejte kokosové mléko, pridejte ketjap manis, karí pastu a vse privedte do varu. Varte 2 minuty, do hrnce dejte osmazenou rybu a nechte ji "táhnout" 3-4 minuty. Ochutte solí a limetkovou stávou.
Recept je z kategorií: Ryby
- 26.02.10 vloženo
- 3171x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g filetu z pevnejsí ryby
- 1 KL soli
- 1 PL limetkové/citronové stávy
- ca. 400 ml (arasídového) oleje na smazení
- 1 cibule nakrájená na kosticky
- 1 rozetrený strouzek cesneku
- 250 ml kokosového mléka, jen to husté
- 85 ml ketjap manis (sladká sojová omácka)
- 1 ½ KL zluté karí pasty
- ½ KL soli
- 1 PL limetkové/citronové stávy.
Doporučená příloha
Rýze a ananasové karí.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Ryba v ostré omáčce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ryba v ostré omáčce