Recept Ryba v novinách - recept Jemie Olivera

(Hodnoceno 1x) Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ryba v novinách - recept Jemie Olivera

Postup

Přečíst noviny (sportovní rubriku) a rozložit je na prostřední stránku. Položit na ni polovinu bylinek. Osolit a opepřit rybu zvenku i uvnitř, potřít ji olejem a položit na bylinky doprostřed novin. Poskládat nahoru citronové plátky, fenykl, cibulky a zbytek bylinek (některé zastrčit dovnitř ryby). Pokapat vše olejem. Zamotat rybu do novin a ty pořádně zajistit předem ve vodě namočeným kuchyňským motouzkem. Dobře namočit noviny pod tekoucí vodou. Položit balík přímo na horní mřížku v předem vyhřáté troubě na 220°C a péct po 35min. Ještě lepší je pést v létě na venkovním grilu, nebo táborovém ohni (na mřížce položené na kamenech) po 25min. na každé straně. Je-li naprosto nutné, tak polít znovu vodou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 06.02.03 vloženo
  • 9792x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45min.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Svobodné Slovo, The Times, Dnes, nebo noviny Vaší volby.
  • 4 velké hrsti smíchaných bylinek (petrželka, kopr, bazalka a rozmarýn)
  • 1.5kg celého lososa, bez šupin a vykuchaného
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • 2 vosku zbavené citrony na teké plátky nakrájené
  • 6 jarních cibulek na tenké plátky nakrájené
  • 2 lžíce semínek fenyklu, na sucho opraženého a rozdrceného (položím na pracovní plochu a uhodím do semínek spodkem kastrolu)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 26.10.13 19:15

MAKRONKY fotily bleskem… …casino upravilo barvičky 8) :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 22.10.13 15:52

Gdo by odolal? :mrgreen:

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Ryba v novinách - recept Jemie Olivera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 03.11.13 13:11
Tak jsem vařil pro kamarády...

Tentokrát jsem podával jako mezichod. Maso (pouze osolené a před zabalením do LIDOVEK obaleno v petrželi) s grilovaným ananasem. Pouze s grilovaným ananasem!!!
Filet zasyrova naporcován na filátka široká jako palec a po deseti kusech zabalena do novin… bylo to jako máslo a jen se to sypalo - to by po upečení nedokázal naporcovat ani Copperfield :mrgreen:
Prý to bylo véééborný… Z tý chvály sem se až osypal ;)
No, ten ananas k tomu fakt sedl :palec:
(obrázek není – MAKRONKY jsem pro jejich dobro radši ani nepřipustil :)

hippolyta
394 příspěvků 26.10.13 21:34

Máte to pěkný. My jsme dnešní den strávili v širším kruhu rodinném, překvapivě starší členové až kmeti se projevili velmi rebelsky, až pirátsky, což mě pobavilo. Ale k receptu - mně ty noviny prostě nedělají dobře, ani ve vztahu k rybě, proto jsem dnes dělala lososa okořeněného, zabaleného do potravinářské fólie a vařila ho deset minut, nic víc. Holandská omáčka, část rozmačkaná s lučinou a citrónovou šťávou na rillettes. Ozdobeno uzeným lososem.

Na volby se vykašlete, za rok za dva tu máme další.

edit: chybělo jedno písmenko…

Příspěvek upraven 26.10.13 v 21:55

casino
4488 příspěvků 26.10.13 19:13
babi mrtvolo díky :palec:

… jeden kousek asi 150g, druhý 250g; každý zabalený v jednom dvojlistu Lidovek.
Menší pečen 10´, druhý 15´, oba byly tak akorát: měkoučké, šťavňaťoučké :potlesk: Ten větší jsem potom ještě popustil v MW (aby bylo vůbec do čeho kousnout TADY a maso pustilo šťávu, která v něm byla.
babi, mrtvolo, díky :palec:

Příspěvek upraven 26.10.13 v 19:17

tlustá bába
1212 příspěvků 26.10.13 18:22

Jak nebude zle? Bude! A ještě hůř, pokud možno!
A Dadoou trefí šlak, nejspíš! :lol:

di
2451 příspěvků 26.10.13 16:49

Ejo, třeba nebude tak zle, jsem optimistka. Uvidíme, necháme se překvapit. (Ale radost mi ty výsledky nedělají ani trochu, to jo.)

Eja
3854 příspěvků 26.10.13 16:38

Myslím, že ještě hůře než špatně…z 18+7+15 je mi blivno… :zed:

tlustá bába
1212 příspěvků 26.10.13 15:41

Birkano a Di, milé plevelice!
Odložte zelený čaj a smetanové omáčky a vařte černou kávu, zajíce na černo, černou polévku, krevní tučnici a podobné.
Novinami šetřte, budeme se jimi přikrývat.

di
2451 příspěvků 26.10.13 14:34

Birkano, zatím sleduju toto a toto a jsem celá zajímavá. Bojím se ale, že to dopadne špatně. A jdu si na chvilku lehnout, včera jsme s Finkou poseděli (při zeleném čaji) do půl druhé, tak jsem už od rána jak vyoraná myš.
Edit. překlep

Příspěvek upraven 26.10.13 v 16:48

birkana
1687 příspěvků 26.10.13 14:15

S chutí si zaplevelím :P Dnes, v očekávání nastávající Doby Temna vařím smetanovou omáčku à la zvěřina na smetaně bez masa :evil: Chuť jsem „dohnala“ stříknutím" balzamikového octa ;)

di
2451 příspěvků 26.10.13 13:34

Pardon, omlouvám se.;-)
Edit. smajlík mi tam chyběl. No, když plevelí jiní, proč bych se nepřidala? Kdysi to tu bývalo zvykem, že se diskuse k určitému receptu zvrhla v naprosto něco jiného. Posledních pár dní to tu trochu začalo připomínat staré časy, ale tahle výtka mě vrátila zpátky na zem, díky za lekci.

Příspěvek upraven 26.10.13 v 13:40

Dadooa
268 příspěvků 26.10.13 13:33

Proc plevelis s rodinou anamnezou pod receptem? Si to pis soukrome, ne? koho zajima, co si domu taha syn pod recepten na lososa.. :roll:
trapne.

di
2451 příspěvků 26.10.13 12:27

Ejo, asi bych podle našich rodinných preferencí měla uvařit špenát, ale i když ho mám na balkóně v pytlíku (poslední letošní český, včera z trhu), nakonec to bude guláš a vývar z krůtích krků. Synek tu má kamarádku, Finku (naštěstí jen tu, měly přijet ještě dvě další, Portugalky), tak budu tenhle víkend vařit jen typicky česká jídla. V plánu jsou ještě roštěnky, smažený květák, bramboráky a buchty s mákem.

Eja
3854 příspěvků 26.10.13 12:18

V očekávání náročného podvečera jsem zvolila variaci na cassoulet podle říjnového Apetitu, je v troubě, a tvarohový závin z téhož zdroje, ten půjde do trouby poté. Jenže - v cassouletu je KUŘE a v závinu VEJCE. Ještěže aspoň nic JAPONSKÉHO. :cert: :mrgreen: :mavam:

casino
4488 příspěvků 26.10.13 10:43
volitele ?

Hezky to napsali :potlesk: ale až do večera v poslední volební den mohu doufat, že nejsme stádo, natož volů či telat :mrgreen:
*****
Dnes bude lososová generálka, musím doladit ten čas pečení… (Nevím, zda budou obrázky, MAKRONKY asi vypadnou do přírody) ale z části masa uhotovím TOTOK :)

gmp
1603 příspěvků 26.10.13 02:13
-

Vono už bude po volbách, tak potom už nebude tak záležet na vůli každého toho… volitele (Sem si nemoh vzpomenout). Ale v každém případě, radím použít noviny, v nečeském jazyce (sánskrt, arabština, kipu…)neb je známo, že česky tištěné noviny dokážou zcela bezpečně votrávit člověka i bez lososa nadopovaného antibiotiky.

casino
4488 příspěvků 23.10.13 23:57
Tak toto hledám!

Týden po volbách pořádám pro kamarády Pánskou jízdu… Politicky jsme napříč stranami, takže někteří budeme pít na žal a jiní budou slavit 8) :)
Toto snad bude únosné pro jednoho z nás - žlučníkáře.
Já na zkoušku pekl 1/4kg kousek lososa… Protože stejně jako do melounu, ani do novin nevidět, pekl jsem jen podle čichu a vzalo to 20´. Při premiéře budu péci opět po porcích a jen 15´ a už se těším, jak budou vyzvídat co to je ten LOSOS PO NOVINÁŘSKU jak to nazvu jídelníčku :mrgreen: Kamarádi nejsou žádní suchaři, ale stejně mám trochu obavy, až jim „předhodím“ novinové balíčky převázané špagátem… :mrgreen:

jolana
5066 příspěvků 15.10.13 22:30

..ja sm to videla live v telke pred rokmi,,snad aj sest dozadu..Jamie na brehu mora s priatelmi a ryba v novinach.. a bez papiera na pecenie..vsak ako sa vravi " co ta nezabije, to ta posilni…"
:mavam:

spanny
159 příspěvků 15.10.13 21:43

Babi, Jamile Oliver pouziva pecici papir (snad se to tak cesky rika) ktery polozi na ty noviny. Takze ta ryba se tech novin nedotyka. Podivej se sem, tady je ten jeho recept.
Kamila
http://www.jamieoliver.com/…pes-view.php?…
3. For each trout, take a large double sheet of newspaper, line with baking paper
Kopretino, uz hodne let nebali do novin.

casino
4488 příspěvků 11.10.13 21:42
Bývali Britové statní jonáci...

… a jsou dosud!
Letos prý je to 150 let, co balí rybu do novin… :) :P :mrgreen:

33-55
2 příspěvky 11.10.13 12:17
tiskařská čerň

Mám pocit, že tiskařská čerň používaná pro tisk novin obsahuje jen saze a olej (a právě proto se tak pěkně maže na ruce). Takže to o prudkých jedech bych nebral až tak vážně. Nicméně barevný tisk může být jiná pohádka, ale i tak - představa, že si přečtu noviny, neumytýma rukama sním housku a padnu mrtvý k zemi mi nepřipadá reálná. V Rusku jsem jedl pirožky, co mi bábuška na ulici taky zabalila do novin a přežil jsem.

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ryba v novinách - recept Jemie Olivera

Pozor na ten citron. Když jsem doma pekla rybu s citronem v troubě, tak zhořkla. Bude to asi tou bílou částí kůry, která je hořká. Snědli jsme to, ale bylo to ble moc hořký. Citron jsem vydrbala před nakrájením v teplé vodě. Doporučuji pro příště oloupat.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ryba v novinách.

Ztracená odpověď.
Tak Vám mohu prozradit, že jsem se dopídila, že tento recept je originální recept Jemie Olivera a proto to přidávám do nadpisu. Navíc na př. v Kanadě se noviny tisknou přirozenými barvami, jako jsou borůvky ;o)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Drazí přátelé, Labužníci...

V dnešním světě se snad nikdo z nás neubrání negativním vlivům, keré nás obklopují. Naštěstí máme mezi sebou lidi, kteří nám dovedou sem tam pozvednout náladu (absolutně tím nemyslím sebe). A protože jsme na gurmánských stránkách, tak to pro nás může obstarat šéfkuchař s humorem. O jednom takovém vím. Je to ten, co napsal ¨Ožralé kuře¨, tento recept a mnoho jiných (mimo jiné, ryba není v kontaktu s novinama, ale s bylinkama a noviny se mohou vyložit pečícím papírem. A když už jsme u toho alobalu, stejně i ten by neměl přijít do styku s jídlem, každopádně ne s acidickým a také by se měl vykládat pečícím papírem. No a co mikrovlnky? atd. atd.). Bedo, nemám žádnou kuchařku od tohoto nesmírně nadaného mladíka, který je profesí umělcem a který připravuje lososa v myčce na nádobí, peče rybu na motoru automobilu (recept nazývá ¨šestiválcový pstruh¨, přikládá k němu dlouhatánský manuál a musí se zhruba ujet 140km do přírody). Má však hodně ¨Normálnějších¨receptů a některé jsem již přidala do Labužníka. Děvčata, navíc je to nesmírný fešák! A tak mně budiž prominuto! Děkuji, a moc a moc Vás všechny zdraví Babi!

Labužník Lucie02
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Nooo...:o)

nooo, vypadá to dobře, ale místo novim bych přece jen zvolila raději osvědčený alobal…:o)

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
To je vtip?

Tohle je snad vtip ne? Rybu do novin? Takže to si potom budu dávat jako přílohu písmenka ne? Babi nás prostě nepřestane překvapovat.

Pampeliska191
1075 příspěvků 07.02.03 12:12
Novinovy papir

Urcite tento recept si babi nevymyslela, ale si myslim i ja, ze pouziti novin v dnesni dobe, k pomocne priprave pokrmu je naprosto nevyhovujici a to proto, ze skutecne tiskarenske barvy obsahuji jedovete latky. Neni tomu dlouho, co jsem to cetla. Pokud se mne podari clanek najit, tak ho prilozim.
Ale pravdou je, ze skutecne se drive v domacnostech novinovy papir dosti pouzival.

Beda
9 příspěvků 07.02.03 11:59
Babi

Zaujimala by ma ta kniha, kde ze bol tento isty recepis?

Jura
3 příspěvky 07.02.03 11:41
Noviny???

Slychaval jsem od babicky, ze drive se pouzivaly noviny na vice ucelu v kuchyni,( i jinde) ale v dnesni dobe, kdyz tiskarenske barvy obsahuji tolik jedu?? Vsak si nekolikrat obratte stranky novin a kouknete co mate na rukou. Fuj!!!!!!

Labužník kaca
2 příspěvky 07.02.03 11:33
Lvice

Urcite bych to neriskovala. Kdo pracuje v tiskarni novin, vime co obsahuje tiskarenska barva. Je to prudky jed.

lvice
148 příspěvků 25.01.09 03:43
Neotrávím se ?

Není tiskařská barva zdraví škodlivá?Nebyl by lepší balící nebo pečící papír?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz