Recept Ryba se smetanovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ryba se smetanovou omáčkou

Postup

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Dusíme je asi 15 minut na rozehřátém oleji. Přidáme bob­kový list a postupně podléváme červeným vínem, které necháme vždy odpařit. Osolíme a opepříme. 2. Plátky ryby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a rovněž nakrájíme na kousky. Očistěné a omyté celerové řapíky nakrájíme na plátky. 3. Zakysanou smetanu smícháme s majonézou a mlékem. Přidáme rybu, jablka a celerové řapíky. Ponecháme si 1 lžíci cibule dušené na víně a zbytek přidáme ke směsi. Osolíme a opepříme. Tepelně upravujeme asi 60 min. pod bodem varu. Ozdo­bíme cibulí.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 18.10.02 vloženo
  • 5924x zobrazeno

Čas přípravy

  • 95 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu 30 g bilkovin, 32 g tuků, 22 g sacharidů
  • 6 cibulí
  • 1 lžíce oleje
  • 2 bobkové listy
  • 150 ml červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • 600 g mořské štiky
  • 2 jablka
  • 4 celerové řapíky
  • 125 g zakysané smetany
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce mléka

Doporučená příloha

  • Podáváme s pečenými bramborami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryba se smetanovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Karbanátky Karbanátky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz