Recept Ryba podle pekařovy ženy

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ryba podle pekařovy ženy

Postup

Rozsekejte sardelky na jemno a smíchejte s cesnekem. Porce ryby dobre osuste, vetrete do nich sul a pepr a dejte je do marinády slozené z 2 PL olivového oleje, petrzelky, cesneku a bobkových listu. Marinujte 2 hodiny, behem tohoto casu casto obracejte. Mezitím na pánvi rozehrejte zbytek olivového oleje a na nem orestujte velmi krátce sardelky s cesnekem. Pridejte k nim rajcata, osolte, opeprete a varte slabým varem az vse zhoustne. Z marinády odstrante bobkový list, marinádu dejte na jinou pánev a na ní opecte porce ryby na malém plameni po obou stranách. To trvá asi 10 minut. Ryby rozlozte na nahrátý podnos a polejte rajcatovou smesí. Oblozte plátky citronu a olivami. Tento recept se italsky nazývá "Pesce alla pizzaiola" = "Ryba podle zeny pekare, který pece pizzu". To proto, ze ingredience k rybe jsou podobné jako ingredience na pizzu.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.08.07 vloženo
  • 3799x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30minut+2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 svazek nakrájené petrzele
  • 1 strouzek jemne nakrájeného cesneku
  • 4 sardelové filety
  • 4 rajcata, oloupaná, nakrájená na hrubo
  • 4 porce tresky à ca. 200 g
  • 4 PL olivového oleje
  • 2 bobkové listy
  • sul
  • pepr
  • olivy a citron na oblození

Doporučená příloha

  • Rýze, bílý chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryba podle pekařovy ženy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz