Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Ja Kazachšská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vykuchaná ryba a zbavená šupin se vloží do vařící vody (asi 1.5l). Když voda začne znovu vařit, tak se sejme šum a přidají se oloupané brambory. Když voda začne znovu vařit, přidá se sůl, pepř a bobkový list. Vše se vaří do měkka. Brambory a ryby se vyjmou na talíř. Mezi tím se připraví těsto, které se nechá asi 30minut odpočinout. Těsto se vyválí na 1.5 mm a nakrájí na 8 cm čtverce. Čtverce se vloží do přecezeného vývaru z ryby a brambor. Jakmile je těsto uvařené, rozloží se na plochý velký talíř, nahoru se nakupí ryba a dokola se rozloží brambory. Vše se posype usmaženou cibulí. Do vývaru se nakrátko zavaří zeleninové listí. Vývar se podává samostatně v miskách. Takto se může připravit pokrm z berana, koňského masa, nebo hovězího masa. Nebo z kombinace všech tří druhů masa.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ryba podle kazachstánců