Recept Ryba pečená se žampiony

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ryba pečená se žampiony

Postup

Troubu zapnete na 160 st. C. Rybu osolte, opeprete, obalte ji v mouce a rozlozte ji do tukem lehce vymazaného pekáce. Zampiony ocistete, rozpulte je a rozdelte je na rybu. Smetanu, vývar, tymián a petrzelku smíchejte spolu a nalejte na rybu. Posypte strouhaným sýrem. Pecte ve vyhráté troube 20-25 minut.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.03.08 vloženo
  • 10464x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 6 rybích filetu (nejlépe platýs ale i jiné)
  • 350 g cerstvých zampionu
  • 125 ml smetany
  • 75 ml zeleninového nebo rybího vývaru
  • 100 g strouhaného ementálu
  • nakrájená petrzelka, podle chuti
  • tymián
  • sul
  • pepr
  • mouka na obalení ryby
  • tuk na vymazání pekáce

Doporučená příloha

  • Bageta a zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryba pečená se žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ryba pečená se žampiony

klabe
42 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená se žampiony.

Dneska vyzkoušeno k obědu. Já i přítel jsme si moc pochutnali, jen příště skutečně dodržím doporučenou dobu pečení, trochu jsem přetáhla a masíčko bylo na můj vkus (přítelovi to nevadilo) moc měkké.

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená se žampiony.

Libuse!
Obrázek ryby jsem prilozil proto (bohuzel jsem to zapomnel napsat), ze si myslím, ze tato ryba se dríve ci pozdeji objeví i u vás. Není nijak velká, prodává se ve velikosti od asi 50 cm a výse. Tedy cerstve vylovená z more. Mrazená se u nás neprodává, asi proto ze má zelené kosti a proto ji mnoho lidí nejí. Ten kdo ji má rád si ji zmrazí sám. Bezná velikost je kolem jednoho metru. Musí se ale pocítat s hlavou a dlouhým „zobákem“. Hlava se dá pouzít na vývar.Pokud budes mít moznost tuto rybu u vás koupit, tak Ti doporucuji abys to udelala.
Jak píses, vzhledem tato ryba nijak zvlást neláká, ale ver mi, dobrá je. Pokud bys mela moznost tuto rybu koupit, tak dej vedet a já Ti velmi rád poslu pár receptu na její úpravu.
Nejsem vubec sikovný a recepty na úpravu této ryby mám od domorodcu.
Hejsan!
Jan.

sivakova
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená se žampiony. - Spiser

Tato ryba mně Jane, připomíná svým tvarem nějaký chirurgický nástroj, je opravdu zvláštní, a to ještě má ,jak píšeš, zelené kosti. Napohled k jídlu moc neláká.No ty jsi ale určitě velmi šikovný a umíš si s ní poradit. Takže uzený hornfisk bude jistě lahodný.Jenom by mě zajímalo jak je ta ryba velká. Podle obrázku to na žádného obra nevypadá.Měj se hezky. Zdraví Libuše.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená se žampiony.

Kombinace ementálu a žampionů je naprosto dokonalá.
Občas dělám vepřovou panenku s vynikající omáčkou s těmito dvěma surovinami, recept jsem sem, myslím, vkládala.
A tento předpis pochopitelně také zkusím. S pangasem to půjde zcela jistě, ale i jiná ryba bude dobrá, klidně bych použila filety z tresky. Nowaco dodává balení zaručeně bez kostí, také vhodné pro děti.

blanca.xy
647 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená se žampiony.

Tento recept se mi také moc zamlouvá, určitě ho udělám s pangasem a protože tam není žádná zelenina, bude to snad jíst i manžel, houby mu kupodivu nevadí :-).

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená se žampiony.

Můj mozek zpracoval tento recpet takto: Spiser. Nečtu. Tisknu.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená se žampiony.

Já bych řekla, že to s pangasem klidně půjde upéct. U nás je také pangas hodně oblíbený, dám si recept do oblíbených a až se dostanu k čerstvým žampionům, tak zkusím.

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená se žampiony.

Libuse.
Dekuji za poucení. Zrejme bude pangasius o víkendu. Nevím kolik je u vás 160 korun, ale jak píses je to zrejme moc. U nás také není levný a sladkovodní ryby se témer vubec neprodávají. Vloni jsem ale videl za výkladem kapra ale kdyz jsem videl cenu, tak jsem si nechal zajít chut. Vázil asi 2 a1/4 kila a stál tolik, kolik stojí dvanáct az patnáct (zálezí v kterém obchode) velkých (zmrazených) kurat!
Nevadí. Prístí mesíc pripluje do dánských morí ryba, které se ríká „hornfisk“ (horn=roh; fisk=ryba). Tuto rybu mám velmi rád i kdyz ji mnoho lidí nejí jen z toho duvodu, ze má zelené kosti. Mne to nevadí, mám více receptu na její úpravu a letos ji budu i udit, protoze jsem si porídil elektrickou udírnu (z Ceska!).
Hornfisk vypadá takto:

Hejsan!
Jan.

sivakova
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená se žampiony.

Spisere, díky za odpověď. Jsi hodný. Pangasia dělávám smaženého v pivním těstíčku nebo obaleného v klasickém trojobalu. Můžu Ti prozradit, že v každém případě jde o velmi jemné a chutné masíčko. Nemá chuť po rybině a nemá žádné kosti, proto je vhodné i pro děti.Kilogram pangasia stojí asi 160 korun, ale ráda je zaplatím, když jde o takovou dobrotu. Ještě jednou díky za odpověď. Zdraví Libuše.

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená se žampiony.

Libuse.
Pangasius je sladkovodní ryba a tyto ryby se u nás témer vubec neprodávají. Zmrazeného pangasia jsem uz videl ale zatím s ním nemám zádné zkusenosti. Brzy ale na nej dojde. Myslím si, ze se dá v tomto receptu pouzít, doba pecení by mela být zhruba stejná, ale radeji pecení sleduj. Víc Ti, bohuzel, poradit nemohu.

sivakova
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba pečená se žampiony.

Spisere, myslíš, že bych mohla použít pangasia, velmi jsme si ho oblíbili. Zdraví Libuše.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz