Recept Ryba jak ji dělá Esme

esmeralda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do sekacího robotu vložíme chleba, parmezán, petrželku, sůl a pepř. Sekáme tak dlouho, až dostaneme konzistenci strouhanky. Jednotlivé porce ryby namočíme v podmáslí nebo kefíru, poté obalíme v připravené chlebové směsi. Zbytek směsi můžeme navršit na rybu. Takto připravenou rybu položíme na pekáček, postříkáme olejem a pečeme ve středně teplé troubě asi 20 minut. K této rybě se také náramně hodí Thousand Island Dressing, neboli "Zálivka tisíce ostrovů". A zde je moje verze: v misce smícháme majonézu, hustou kyselou smetanu a kečup. Okořeníme mletým novým kořením a pepřem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 10203x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce ryby
  • 2 krajíčky bílého chleba
  • 4lžíce strouhaného parmezánu
  • hrst petrželky
  • sůl
  • pepř
  • podmáslí nebo kefír
  • olej ve sprayi

Doporučená příloha

  • brambory, hranolky, bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryba jak ji dělá Esme

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ryba jak ji dělá Esme

jolana
5068 příspěvků 15.7.15 20:10

..aj rybka je dobra :mavam:

jolana
5068 příspěvků 28.8.12 22:49

…a rybka..jednoducho a rychlo.. :mavam:

jolana
5068 příspěvků 4.4.12 21:48

Citam recepty rybie a ako komu chutilo a napadol aj tento recept.. aby bolo z coho vyberat..dobru chut :)

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme, Esmeraldo!

Právě jsem dorazila do svých Oblíbených a zjišťuju, že Esme dlužím odpověď, jak mi chutnal můj první uzený losos.
No, první ochutnání bylo hodně nezvyklé, ale potom…¨
Naštěstí doma nikomu jinému nechutná a já se můžu požitkářsky vyžít.
Můžu ho po kilech, ale je tak drahý, že se mi jen tak nepřejí. :-) A to je dobře.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Včera jsme tuhle rybku (pangase) vyzkoušeli a vskutku moc dobré. Jen nebyl ještě pečený chlebík, tak jsem použila strouhanku a místo petrželky kopr. Voňavé… dobroučké.

Eja
3882 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Taky mňam jsou roládky z uzeného lososa, dovnitř žervé nebo cottage smíchané s kysanou smetanou a čerstvým(mraženým) koprem. Celé to připíchnout třeba na plátek salátové okurky.....Hernajs, Esme, tys mi po ránu nadělala chutě :).

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme - Zlato,

jak říkala babička: Není na světě člověk ten aby se zachoval lidem všem.
A myslím že platí to samé o jídle.
Eja má určitě pravdu v tom, že záleží na kvalitě.
I když připouštím vyjímky, většinou je cena a kvalita úměrná.

Já si dávám losos na obyčejnou pěkně křupavou rozkrojenou housku napřed obloženou třeba rukolou, tenounkými plátky rajčete nebo jinou zeleninou.
Losos potom pokapu Zálivkou tisíce ostrovů (viz. recept).
Myslím že je také lahodný na malých slaných sušenkách pomazaných hustou kyselou smetanou. Určitě by se hodilo i pomazánkové máslo.

Jo…a taky ho můžu jíst jen tak…bez ničeho.

snezenka
109 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Taaak, dneska jsem ji zkoušela s pangasem. Sice to na začátku vypadalo katastrofálně (:-D), ale výsledek byl moooc dobrý (a sytý).

Eja
3882 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Zlato, u uzeného lososa platí přímá úměra cena/kvalita a chuť. Podle mne je z toho, co je u nás k mání, nejlepší skotský a pak norský. Lze se orientovat podle barvy a konzistence - hodně světlé a na pohmat přes fólii „blemcavé“ nebrat . Pokud je opravdu kvalitní, tak bych ho ničím moc nekazila, stačí zakápnout limetkovou šťávou, troška čerstvě mletého bílého pepře…Překvapivá kombinace je s klasickým bramborákem, vypadá to divoce, ale kombinace horkého kořeněného bramboráku a studeného pocitronovaného lososa je podle mne skvělá. Nebo mrkni do mých receptů, je tam uzený losos s bramborovo-fazolkovo-rajčatovou přílohou, taky mňam.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme Sylvi i Esme,

a kam patřím já, když mi uzený losos nechutnal :-((....., asi to chtělo nějakou úpravu…jenomže to u nás na návštěvě byla zrovna „LENORA“ a tak jen naťová cibulka jenomže zřejmě to bylo málo. Abych se přiznala, nemám odvahu zkoušet.
Co tedy radíte?

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme - Esme

Esme, děkuji za odpověď. Teď už uzeného lososa koupím bez zaváhání. Popíšu, jak chutnal. Obrázek mě ponouká, vzít si něco dobrého ke knížce. :-)
Hezký den Ti přeje Sylvie. Jo a dobrou, jé to se zívá.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme - Sylvie,

asi jsme chodily do stejné „lososové školy“, neboť lososa také nemusím.
Dokonce tvrdím že jeho momentální obliba je móda.

Zato uzený losos můžu po kilech. Je pravda, je dražší než syrový ale zase ho tolik nespotřebuješ.
Tím nechci říct že ti bude nezbytně chutnat. Můj partner nemusí ani toho.
Asi se to musí vyzkoušet.

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Prosím Vás, jak chutná uzený losos. Normální nám nechutná a ten uzený je děsně drahý. Stojí vůbec za koupi?
Děkuji Vám
S.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Gaburiatko, jsem moc ráda že chutnalo. Ono je asi jedno jestli do toho přijde petrželka nebo jiné bylinky. Do vaření používám to co najdu na zahrádce.

Sylvie, doufám že bude chutnat manželovi.

Mánku, jak vidíš, ani v receptu neuvádím druh ryby. Ty jsi přes ryby odborník, já se v tom vůbec nevyznám. Na trhu strčím k rybě nos a když nic necítím, tak to koupím. Zastávám totiž teorii, že žádná ČERSTVÁ ryba by neměla být cítit rybinou.
Máš pravdu v tom, že úplně stejná ryba má v různých (i pouze anglicky mluvících) zemích různá jména.

Marmeládo, pro ty co mají rádi lososa je jistě i tento druh úpravy vhodný.
Dobrou chuť. :-))))

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Včera jsem takhle dělala lososa. Receptík jsem našla u Flo v kuchařce a dneska koukám, že už to všichni znáte. Ale to fakt nevadí - moc jsme si pochutnali.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme - doplnění...

ale nechá se použít i jiná, třeba i naše sladkovodní ryba, tento recept je super!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme - Esmeraldo,

ono je tresek víc druhů a pollock je jeden z nich, konkrétně treska tmavá (Pollachius virens). Cod, v Anglii Haddock, jak uvádíš, jsou asi obecné názvy pro jakoukoliv tresku, ale to nevím určitě, protože jak je obecně známo, anglicky nemluvím a čtu to tak, jak to píšou, což přivádí lidi znající angličtinu k šílenství. :-D

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme - Gaburiatko

To je fajn, že jsi tuto úpravu vytáhla na světlo, hledám dnes právě rybí recepty. Manžel ryby miluje a já ho nechci zanedbávat. Vždyť měl včera na mě celých 10 minut času!!!

gaburiatko
740 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

No, tak sa musim pridat k ostatnym labuznikom a rybku len a len pochvalit, jednoduche a velmi, velmi chutne :). Bohuzial som nemala cerstvu pertzlenovu vnat, ani v mrazaku, kam si ju obcas hodim, ked jej mam navyse, takze som namiesto petrzlenky pouzila asi pol polievkovej lyzice suseneho provensalskeho korenia, ktore milujem. Aj takato kombinacia bola velmi chutna. Nabuduce vsak urobim podla originalu a dam petrzlenovu vnat, nech mam opat inu variaciu. Esme, este raz velka vdaka za skvely receptik :)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Esme, vyřizuji poděkování a pochvalu od mojí sestry, psala textovku, jak si na Tvojí rybě pochutnali (použila pangase).
A protože jsem si všimla, že jsem se neozvala, ačkoli jsem již párkrát recept realizovala, musím to tímto napravit… Výborná úprava ryby!
Krásného silvestra a vše dobré v roce 2008 přeje Bona

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

…upecena, vonavaa moc fajnova rychla dobrotka… Esme, diky za receptik..;)

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Lydinko, Esme,
dekuji za informace o rybe Pollock. Ted jsem chytrejsi, hlavne, ze to neni nejaka morska potvora.

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Esme, dekuji za informace o maliri Jacksonovi Pollockovi. Ja na malirske umeni moc nejsem, ale obrazy mam rada. To jsi mne mile prekvapila, ze jsi si od nej koupila obraz. Ja tomu moc nerozumim, ale te financni castce ano.
Doufam, ze je ostre sledovan a hlidan ve vasi galerii.
Mej se moc hezky a at se Ti mocky dari.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aby do toho názvosloví hrom uhodil....

Lydia, díky za informaci.
Pollock je tedy treska. Tady je to Cod, v Anglii Haddock, tak si vyber…
Taky čtu ve slovníku Whiting, což je aspoň tady úplně jiná ryba než treska…
Hejo, jsem ráda že se podařilo.
V tom je nejspíš ten trik lososa přikrýt „čepicí“ aby se nevysušoval. :-))

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Esme, tak jsem to zkusila s lososem a musím říci, že vůbec nebyl suchý jak jsi mě varovala, naopak touto úpravou zůstal krásně šťavnatý - jedna báseň. A protože mi zbyla ta drolenka, využila jsem ji na shodnou úpravu kuřecích řízečků a velice se to osvědčilo. Právě jsem je vytáhla z trouby a jsou skvělé ! Dík za recept.

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Tak to určitě taky vyzkouším. Pollock je treska :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme - Yvetko,

jsem ráda že chutnalo.
Hledala jsem na netu co je to ryba Pollock, ale prvních sto stránek se mi objevil Jackson Pollock, což je váš slavný malíř.
Jestlipak viš že už před pětatřiceti lety jsem si od něho koupila obraz Blue Poles?
Sice jsem v té době měla jiné finanční plány, jako například koupit dětem boty, ale naše vláda, která ví co je pro nás nejlepší, se rozhodla moje daně utratit na něco vznešenějšího.
Děti běhají bosy, no a ta mazanice to umelecke dilo visi v naší národní galerii.

A to vše za pouhých 6 milionů dolarů.

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Vyzkouseno dneska na veceri a suprove vynikajici. Udelala jsem tu „rybu“ z Pollocka, co to je rybka - nevim, ale nam chutna, je vlacna, dobra a manzel nebrbla, kdyz ji delam, ze obydli je citit rybinou. Mnam, mnam, mocky dobroucke, mam ji opet udelat pristi vikend. Tudiz uz vim, co bude na pristi nedelni veceri.
Esme, moc dekuji a ten Tvuj Thousand Island Dressing je lepsi nez kupovany, to mohu rici, protoze ja kupovany nerada, ale na tomhletom jsem si smlsla, ja vsak tam jeste pridala trosinku nakrajene cibulky, ktere mi bylo lito vyhodit a trosku kysele okurky, ktere manzel nedojedl z obedu.
Mooc dekuji a mej se moc hezky a preji Ti brzke uzdraveni.

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Těším se až to zkusím.

alca
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Ted jsme dojedli,moc jsme si pochutnali. I ja,ktera ryby moc nemusi,ale protoze nas tady ted bombarduji jak zdrave je jist ryby(60% australanu obeznich a pocet rychle roste) se snazim zaclenit ryby aspon 2krat tydne do naseho jidelnicku,coz pro me neni snadne s mym odporem,ale nastesti je tu mnoho receptu,ktere chut ryby diky koreni a jinych ochucovadel trochu prehlusi a tenhle je jeden z nich.
Diky Esme

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Vali,
dekuji za hezkou nabidku, ale asi ta kefirova kultura pres ocean poslat nejde, skoda… Jinak ten tvaruzek bych si teda dala, mnam. Mej se moc hezky.

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Esme
diky za vysvetleni rozdilu kefiru a buttermilku. Mam uz v tom jasno. Mej se prima.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme - Possum

Promiň, málem jsem tě přehlédla. Používám Ling, Barramundi nebo Nile Perch.
Všechny mají tuhé bílé maso. A hlavně nepáchnou moc po rybách.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme - Yvette

Podmáslí je BUTTERMILK a kefír je KEFIR. Ani jedno tady není moc oblíbené, ale podmáslí má každý Woolies. Má obsah tuku 2,8 %. Kefír jsme sehnali přes nějakou zásilkovou službu z jakési indické restaurace na druhé straně Austrálie. Ale jak ho jednou máš, tak můžeš pokračovat do nekonečna a ještě se o něj dělit, neboť ta houbovitá kultůra stále roste.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme
  • s kefírkem nemám problém, protože vlastním od labužníka Habany kefírovou kulturu k výrobě domácího kefíru, který všemožně využívám. Moc dobrý je z něho tvarůžek. ;-)))

Yvetko - kdyby to šlo, hned ti ho pošlu, to by sis pochutnala. :-))))

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Esme,
prosim jak se anglicky rekne kefir a podmasli. Ja kupuji low- buttermilk a moc mi chutna Zvykla jsem si na nej tady ve statech a kdyz prijizdim do Cech uz tezko za nej hledam nahradu, snad jedine v jihoceskem kefiru. Ja jen, ze mozna podmasli tady maji a snad je i mene tukove narocnejsi nez kefir, ale nevim, kde jej najit. Ja totiz obycejne mleko piti ze zdravotnich duvodu nemohu a tak jsem zamilovana do kefiru, zakysanych vyrobku, jogurtu apod. Clovek se stale uci a ja jsem ta, ktera je blbounek snad cely zivot. Predem mooooc dekuji.

possum
464 příspěvků 2.5.05 09:40
Esme,

to opravdu vypada dobre. To asi taky zkusim. Jakou rybu pouzivas??
Jen ten T.I.Dressing delam trochu jinak. Smetanu (ponejvic thickened cream), kecup, par kapek worcestershire omacky, popripade trochu soli a pepre.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Esme

díky za inspiraci, zítra jdu na to, moc zajímavé. :-)))))

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Yvette, Ajto a Ejo, díky za zájem. Byla jsem trochu frustrovaná, protože jsem recept přidala na Labužníka 29.4. a pak hned zase zmizel. On ale chudák Pepíček na tom novém stroji zřejmě celou tu dobu pracoval. Ejo, největší díl toho dressingu je majonéza, potom ta smetana. Vyzkoušej co ti vyhovuje. Může to být i půl na půl a nebo tam ta smetana nemusí být vůbec. Mně se to zdá s tou kyselou smetanou lehčí. A toho kečupu opatrně, přidat se dá vždy, ale velké množství to může „zabít“.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Esme, vypadá to náramně lákavě, určitě to zkusím… A co se týče dressingu, jsem na tom jako Yvette, takže též vyzkouším :-)

Eja
3882 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Esme, mňam… prosím, v jakém asi poměru ingredience do dresingu ?? Já vím, že podle chuti, ale aspoň přibližně, prosím…

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

No vida… tak to můžu vyhodit ten papírek, na který jsem si psala tento recept při našem rozhovoru na chatu, když to je hezky zaarchivováno tady… :o)
Díky za přidání na Labužníka!

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ryba jak ji dělá Esme

Esme,
ta rybka, jak ji delas Ty, mne velice laka. Supky, dupky a uz je v oblibenych a pri prvni prilezitosti, kdy budeme miti chut na rybu, ji vyzkousim. Co mne vsak take zaujalo je Tvuj Thousland Island dressing. Nam totiz ten original moc nejede. Tudiz urcite vyzkousim Tvoji verzi.
Esme, diky za recept a mej se moc hezky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz