Recept Růžovky zapékané

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Když jsme včera přinesli z lesa košík nádherných muchomůrek růžových, bylo mi najednou líto je udělat jen obalované či grilované či jinak vyzkoušeně a zatoužila jsem experimentovat.
O výsledek se s vámi ráda rozdělím.

Postup

Houby očistíme a oddělíme hlavy od noh. Měly by se použít houby s průměrem klobouku od 8 cm výš. Hlavy lehce obalíme v hladké mouce a prudce osmahneme na oleji, necháme okapat na ubrousku.
Kuřecí maso nasekáme na drobno - nemeleme, sekáme. Na pánvi na troše oleje orestujeme drobně nakrájenou cibuli a přidáme sekané kuřecí maso s nasekanými nohami hub. Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a restujeme.

Nakonec přidáme oloupaná a jader zbavená, rovněž nadrobno nakrájená rajčata. Vše dohromady opět chvíli restujeme (docela zprudka, neměla by zbýt tekutina). Do zapékací misky naklademe hlavy hub, na ně vrstvu směsi, zakončíme houbami (počet vrstev a množství se samosebou dá regulovat, je lepší, když jsou alespoň 3 vrstvy hub a 2 náplně). Nakonec na plátky nakrájíme sýr a poklademe vrchní vrstvu.

Zapékáme v troubě na 200°C, dokud není sýr zlatě opečený a rozteklý. Se zeleným salátem a bagetkou a mírně zalito dobrým vínem je dobrou večeří.

Recept je z kategorií: Houby Stehna


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.07.11 vloženo
  • 5546x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • asi 10 ks mochomůrek růžových (masáků) dobře vyvinutých
  • 2 ks kuřecích stehenních řízků
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 150 g sýra Brie nebo Hermelín
  • petrželka
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • trochu hladké mouky
  • olej
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • salát, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Růžovky zapékané

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.11 11:55

Masáci, kuřátko, výborná kombinace! Vyrobím také trochu po svém, ale návod bude základ . Asi vynechám rajčata a hermelín, aby mi vynikly masáci… nebo udělám půl se smetanou a půl s rajčatama a hermelínem. Jandule, už si znamenám :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz