Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Když jsme včera přinesli z lesa košík nádherných muchomůrek růžových, bylo mi najednou líto je udělat jen obalované či grilované či jinak vyzkoušeně a zatoužila jsem experimentovat. O výsledek se s vámi ráda rozdělím.
Houby očistíme a oddělíme hlavy od noh. Měly by se použít houby s průměrem klobouku od 8 cm výš. Hlavy lehce obalíme v hladké mouce a prudce osmahneme na oleji, necháme okapat na ubrousku. Kuřecí maso nasekáme na drobno - nemeleme, sekáme. Na pánvi na troše oleje orestujeme drobně nakrájenou cibuli a přidáme sekané kuřecí maso s nasekanými nohami hub. Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a restujeme. Nakonec přidáme oloupaná a jader zbavená, rovněž nadrobno nakrájená rajčata. Vše dohromady opět chvíli restujeme (docela zprudka, neměla by zbýt tekutina). Do zapékací misky naklademe hlavy hub, na ně vrstvu směsi, zakončíme houbami (počet vrstev a množství se samosebou dá regulovat, je lepší, když jsou alespoň 3 vrstvy hub a 2 náplně). Nakonec na plátky nakrájíme sýr a poklademe vrchní vrstvu. Zapékáme v troubě na 200°C, dokud není sýr zlatě opečený a rozteklý. Se zeleným salátem a bagetkou a mírně zalito dobrým vínem je dobrou večeří.
Recept je z kategorií: Houby Stehna
salát, pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Růžovky zapékané
Masáci, kuřátko, výborná kombinace! Vyrobím také trochu po svém, ale návod bude základ . Asi vynechám rajčata a hermelín, aby mi vynikly masáci… nebo udělám půl se smetanou a půl s rajčatama a hermelínem. Jandule, už si znamenám